Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 04

Duoklių nemokėjęs „Marino” savininkas įklimpo į bėdą

Sostinės „Vilniaus vartuose” įsikūrusio prabangaus jūros gėrybių restorano „Marino” vienas savininkų Rolandas Laurinaitis vairavo automobilį girtas, nepateikė mašinos draudimo dokumentų. Taip tvirtina Neringos policijos pareigūnai.
Rolandas Laurinaitis savo automobilyje
Rolandas Laurinaitis savo automobilyje / Sauliaus Chadasevičiaus/15min.lt nuotr.
Temos: 1 Neringa

Savo ruožtu 30-metis verslininkas R.Laurinaitis jaučiasi pakliuvęs į teisėsaugos ir mafijos mėsmalę, iš kurios ištrūkti jis tikisi tik laimėjęs bylą Vilniaus 1-ajame apylinkės teisme.

Ieškoti teisybės „Marino” vadą verčia nuo praėjusio birželio nesibaigianti klampi istorija. „Vietiniai man iškart pasakė: tau taip atsitiko, nes Nidoje tu nemoki duoklių,” – kalbėdamas su 15min.lt žurnalistu, prasitarė R.Laurinaitis, vasaromis kavinės verslu užsiimantis ne tik Vilniuje, bet ir pajūryje.

Sulaužė nosį

Viskas prasidėjo, kai birželio 22-osios naktį, apie 5 valandą, R.Laurinaitis buvo sumuštas vienoje Nidos diskotekoje. Sužalotą vyrą patruliai išsivežė į vietos policijos nuovadą.

Sutvarkius formalumus, R.Laurinaitis prašė policininkų nuvežti jį į viešbutį, tačiau pareigūnai, anot verslininko, primygtinai siūlė važiuoti ten, kur stovi jo prabangus apynaujis visureigis „Audi”.

„Kai sėdau už vairo, tie patys pareigūnai, kurie mane pavežėjo, sustabdė mane už kampo. Maniau, kad nubaus už ženklą, nes buvau pastatęs mašiną draudžiamoje vietoje. Bet jie liepė pūsti į alkoholio tikrintuvą”, – lemtingų paryčių įvykius prisiminė pašnekovas.Neringos mieste nėra, kur nustatyti blaivumą. Esant reikalui, vežame į Klaipėdą, į ligoninę

R.Laurinaitis sako buvęs priblokštas, kad pareigūnai liepė pūsti, mat jie puikiai žinojo, jog per muštynes jam buvo smarkiai sumuštas veidas, sulaužyta nosies pertvara. Vilnietis priminė apie savo traumą ir paprašė jo blaivumą tikrinti imant kraują. Paaiškėjo, kad Neringoje nėra mediko, galinčio paimti kraują, dėl to tektų vykti net į Klaipėdą.

Todėl policininkai konstatavo, jog atsisakymas pūsti į tikrintuvą prilygsta sunkiam girtumo laipsniui ir siūlo teismui skirti vairuotojui 3000 litų baudą.

Kelionė – šansas išsiblaivyti

„Po muštynių policijos įstaigoje buvo aiškinamasi porą valandų. Per tiek laiko pareigūnai tikrai būtų įrašę, kad nukentėjusieji patys buvo girti!”, – įsitikinusi teisme R.Laurinaitį ginanti advokatė.

Gynėja pridūrė: „Pijokų nekenčiu! Tiems, kurie vairuoja girti, savo rankomis nežinau, ką padaryčiau! Bet tai reikia įrodyti.”

“Neringos mieste nėra, kur nustatyti blaivumą. Esant reikalui, vežame į Klaipėdą, į ligoninę”, - 15min.lt šiandien sakė Neringos policijos komisariato viršininko pareigas laikinai einantis Sigitas Šveikauskas. Komisaras minėjo, kad tyrimas būna mokamas, 25 litus susimoka tas, kieno kraujas tikrinamas. Atlikti tyrimui duodama valanda. Anot komisaro S.Šveikausko, kai kas keliones į Klaipėdą mėgsta, nes pakeliui viliasi išsiblaivyti.

Tiki, kad baudos išvengs

Iki šios dienos teismas nagrinėti R.Laurinaičio bylos buvo susirinkęs bent tris sykius, tačiau kaskart ji būdavo atidėdama, nes Neringos pareigūnai nei patys atvykdavo į Vilnių, nei atsiųsdavo apie šį įvykį išsamią medžiagą. Teismas buvo nutaręs išsikviesti policininkus paliudyti, tačiau ir vakar buvo tik perskaitytas nidiškių raštas: dėl didelio užimtumo jie negali atvykti į sostinę, todėl bylą nagrinėti prašo jiems negalyvaujant.

„Matote, aš esu nekaltas”, – po šiandieninio posėdžio triumfavo R.Laurinaitis. Ar ne per anksti apsidžiaugė sostinės verslininkas, bylą pagaliau išnagrinėjęs teismas paskelbs po 10 dienų.

Savo ruožtu Neringos komisariato viršininkas S.Šveikauskas, kol byla nagrinėjama teisme, R.Laurinaičio istorijos nekomentavo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius