Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 28 /15:55

„Dūra“ valdininkę išvadinęs sveikatos apsaugos viceministras Gediminas Černiauskas atsistatydina

Socialdemokratas Gediminas Černiauskas antradienį pranešė atsistatydinantis iš sveikatos apsaugos viceministro pareigų. Taip jis apsisprendė praėjus dienai po to, kai žiniasklaidoje paskelbtas slapta darytas garso įrašas, kuriame girdėti, kaip viceministras spaudė komisijos nares dėl aukštos valdininkės paskyrimo.
Gediminas Černiauskas
Gediminas Černiauskas / Š. Mažeikos nuotr. / BFL
„Aš esu pareiškęs žodžiu ir planuoju tą rašytu pareikšti (...) šiandien“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė G.Černiauskas.

Jis teigė sprendimą priėmęs pats, nesulaukęs nei ministrės, nei premjero priekaištų.

„Tiesiog aš nemanau, kad tai yra įvykis, vertas dėmesio ir laiko – (pasitraukiu) tiesiog vardan to, kad vyktų darbai, o ne diskusijos apie tai, ko nebuvo“, – teigė G.Černiauskas.

Premjeras Algirdas Butkevičius savo ruožtu paneigė slaptame įraše nuskambėjusius viceministro teiginius, esą jis protegavęs partijos kolegę Viliją Vertelienę konkurse į Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos vadovo pareigas.

Aš esu pareiškęs žodžiu ir planuoju tą rašytu pareikšti šiandien, – žurnalistams Vyriausybėje sakė G.Černiauskas.

„Tikrai ne, žinote, tokiais dalykais neužsiimu“, – sakė premjeras.

Kartu premjeras sakė, kad G.Černiausko elgesį vertins partija.

„Mes viduj šitą klausimą pasiaiškinsime tikrai. Aš manau, kad kai kada geri padaryti ilgalaikiai darbai yra nubraukiami tokiais padarytais sprendimais, kurie tikrai nepuošia nė vieno politiko ir nedaro garbės partijai, – dėstė premjeras ir svarstė, kad galėjo būti ir daugiau atvejų, kai bandyta pasinaudoti jo vardu. – Kas gali paneigti, kad ir kiti nesinaudoja kai kada ministro pirmininko vardu“.

Pirmadienį Žinių radijas paskelbė slapta darytą garso įrašą, kuriame girdėti, kaip G.Černiauskas kritikuoja komisijos nares, kodėl konkursą į Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos vadovo postą laimėjo sveikatos apsaugos ministrės patarėja Nora Ribokienė. Išvadinęs ją necenzūriniais žodžiais, G.Černiauskas kalba, jog premjeras siūlęs kitą kandidatę, partijos kolegę Viliją Vertelienę ir mainais už tai būtų neuždaręs tarnybos.

„Jeigu premjeras skambina dėl būtent to žmogaus, tai ką, jis nepakeis sprendimo savo? Atrodo, kaip vaikai esame. Juk ne penkių metų, ne dešimties“, – teigė G.Černiauskas.

Keletą kartų N.Ribokienę jis išvadino „dūra“ ir sakė, kad ji nebegali tikėtis premijų, nes „eina prieš premjero valią“: „Ką ji, dūra, tikisi, kad jai premijas dabar kas nors davinės? Naivumas visiškas“.

Viceministras leido suprasti, kad jis sąmoningai demonstravo, kaip balsavo, kad juo pasektų ir kiti komisijos nariai.

„Šįkart aš rodžiau, kaip aš balsavau. Jūs matėt, kad aš dviem balais daugiau daviau jai (V.Vertelienei – BNS). Visą laiką buvo atverstas, galėjot pasižiūrėti. Kodėl aš dviem balais daugiau daviau? Aiškiau negali būti, kad kažkas yra tokio, ne tik atsakymo kokybė“, – tvirtino G.Černiauskas.

N.Ribokienė Žinių radijui atskleidė sulaukusi viceministro G.Černiausko raginimo iš karto atsistatydinti iš konkurso nugalėtojų. Ji sakė, kad G.Černiauskas reikalavo užleisti vietą V.Vertelienei.

Pirmadienį komentuodamas šį garso įrašą, viceministras pavadino jį „improvizacija“ ir sakė neketinąs atsistatydinti dėl to.

Sveikatos apsaugos ministrė socialdemokratė Rimantė Šalaševičiūtė tvirtino abejojanti, ar G.Černiauskas darė įtaką konkurso rezultatams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius