Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 19

Dvi merginas Airijoje pargriovęs Liudas Vaišvilas teisinasi manęs, kad saugo jas nuo bombų

Pernai balandį Dublino oro uoste devyniolikmetę merginą apčiupinėjęs ir parvertęs ant žemės 51 metų Lietuvos pilietis Liudas Vaišvilas teisme teisinosi taip pasielgęs dėl staiga užklupusių prisiminimų apie savo tarnybą sovietų armijos specialiosiose pajėgose Sibire, skelbia highlandradio.com.
Seksualinis priekabiavimas, prievarta
Seksualinis priekabiavimas / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Emigrantai Airija

Iškart po šio įvykio L.Vaišvilas identiškomis aplinkybėmis gatvėje užpuolė dar vieną merginą.

„Gynė“ nuo krintančių bombų

Vyras paaiškino, kad abiem atvejais merginas puolė ir parvertęs subruko rankas joms tarp kojų dėl to, kad jam pasirodė, jog moteris reikia uždengti nuo krintančių bombų.

Lietuvio advokatas teismui pasakojo, kad šių metų balandis devynerius metus Leterkenyje gyvenančiam mėsos pakuotoju dirbusiam vyrui buvo labai sudėtingas, nes Lietuvoje mirė jo mama ir dar vienas artimas giminaitis. Sužinojęs apie nelaimę vyras šešias dienas be perstojo gėrė degtinę ir visai nemiegojo.

Balandžio 10 dieną jis pavėlavo į lėktuvą, kuriuo turėjo vykti į laidotuves Lietuvoje.

L.Vaišvilas paaiškino, kad abiem atvejais merginas puolė ir parvertęs subruko rankas joms tarp kojų dėl to, kad jam pasirodė, jog moteris reikia uždengti nuo krintančių bombų.

Policijos pareigūnė Tanya Shinkins teisme sakė, kad būtent tą dieną oro uoste L.Vaišvilas įvykdė pirmąjį išpuolį.

Pasak jos, devyniolikmetė mergina sėdėjo Dublino oro uosto antrojo terminalo laukimo salėje, kai įkaušęs L.Vaišvilas prišoko prie jos ir prisikišęs veidu prie veido ėmė klausinėti, ar ji turi galimybę pasinaudoti internetu.

Mergina nieko neatsakė, o L.Vaišvilas prisėdo šalia jos ir sukišo savo rankas jai į tarpkojį. Šokiruota panelė sukliko ir pasileido bėgti pagalbos. Tuomet lietuvis puolė paskui ją, pargriovė ir laikė vieną ranką subrukęs tarp kojų, o kita prispaudęs užpakalį.

Viskas vyko viešoje vietoje, todėl netrukus oro uosto darbuotojai ir praeiviai atitraukė vyrą nuo merginos. L.Vaišvilas buvo sulaikytas.

Areštinėje vyrui leista išsiblaivyti, tuomet jis apklaustas ir išleistas namo. Tačiau vos išėjęs iš policijos nuovados L.Vaišvilas identiškai užpuolė kitą panelę.

Skyrė psichiatrų ekspertizę

Teisėjas Patrickas McCartanas teigė, kad pirmasis užpuolimas galbūt galėtų būti paaiškintas alkoholio poveikiu, tačiau antrasis – jau nebe.

Todėl prieš skelbiant nuosprendį L.Vaišvilui skirta išsami psichiatro ekspertizė. Iki tol jis bus laikomas areštinėje, nes neturi pinigų susimokėti 1,5 tūkst. eurų užstatą.

Pats L.Vaišvilas sako buvęs sukrėstas pamatęs vaizdo įraše užfiksuotą savo poelgį oro uoste. Jis atsiprašė aukos ir paaiškino esąs kontuzytas nuo tarnybos sovietų armijos specnaze laikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius