TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Džiugios žinios: po vėsesnių orų vėl grįš vasarai būdinga šiluma

Šiandien mūsų šalies orus lems į šiaurės vakarus nuo mūsų šalies slenkantis žemo slėgio sūkurys.
Vilniečiai džiaugėsi šilta sekmadienio popiete
Vilniečiai džiaugėsi šilta sekmadienio popiete / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Diena bus debesuota su pragiedruliais, tačiau daugiausia giedro dangaus plotų turėtų būti pietiniuose rajonuose, o šiaurinėje šalies dalyje bus vietų kur saulė visai nepasirodys.

Daugelyje rajonų palis, bet daugiausia negausiai. Pūs stiprokas pietryčių, pietų, pereinantis į pietvakarių, vakarų vėjas, 8-13 m/s greičiu, vietomis, didžiausia tikimybė šalies vakaruose, gūsiai sieks 15-17 m/s. Temperatūra įdienojus kils iki 7-12 laipsnių šilumos, o pietiniuose rajonuose, kur saulės bus daugiausiai, daug kur šils iki 13-15 laipsnių.

Šeštadienio naktį iš vakarų artės naujas ciklonas. Iki vidurnakčio dar pasirodys pragiedrulių, negausiai lyti pradės nebent vakariniuose rajonuose, o vėliau visoje šalyje dangų užtrauks tankūs debesys, plis lietus. Vėjas pasisuks iš pietų, pūs 8-13 m/s greičiu, kai kur gūsiai gali siekti 15 m/s. Naktis dėl tankių debesų bus nešalta, temperatūra pažemės iki 4-9 laipsnių šilumos.

Šeštadienio dieną ciklono centras suksis netoli mūsų šalies, tačiau jis sparčiai nyks. Dangų dengs tankūs debesys, pragiedrulių pasirodys tik vietomis, didžiausia tikimybė šalies vakaruose. Daug kur palis, tačiau vyraus negausus lietus, vakarop lietūs trauksis. Stiproką pietų vėją keis panašaus stiprumo vakarų vėjas, pūs 8-13 m/s greičiu, kai kur gūsiai sieks 15 m/s, bet vakarop vėjas sparčiai rims. Temperatūra įdienojus kils iki 8-13 laipsnių šilumos, kai kur gali būti laipsniu šilčiau ar vėsiau.

Sekmadienį virš mūsų šalies stiprės aukštesnio slėgio laukas. Naktis bus debesuota su pragiedruliais, bet žymesnio lietaus jau nenumatoma. Vietomis nusidrieks rūkas. Nestiprus vakarų vėjas suksis iš pietvakarių, pietų. Paryčiais oras atvės iki 1-6 laipsnių šilumos.

Sekmadienio dieną rūkas ir debesys sklaidysis, dangus giedrės, lietaus nenumatoma. Vėjas daugiausia pūs iš pietvakarių, pietų, 7-12 m/s greičiu. Su pietų vėju į šalį ims plūsti labai šilto oro masė, temperatūra antroje dienos pusėje pakils iki 15-20 laipsnių šilumos.

Pirmadienį orus lems aukštesnio slėgio laukas, tik per šiaurės vakarinius rajonus slinks tankesni atmosferos fronto debesys, bet žymesnio lietaus jie neatneš. Vėjas daugiausia pūs iš pietų, nestiprus. Naktį vės iki 6-11 laipsnių šilumos, o dieną sušils iki 18-23 laipsnių, tik šiaurės vakariniuose rajonuose ir pajūryje šils iki 14-17 laipsnių.

Antradienį debesys turėtų būti reti, lietaus tikimybė maža. Pūs nestiprus pietų vėjas. Plūstelės dar šiltesni orai, naktį temperatūra pažemės tik iki 7-12 laipsnių, o dieną šils net iki 20-25 laipsnių, tik vakariniame šalies pakraštyje bus vėsiau, 15-18 laipsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius