Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 17 /17:48

Lietuvos–Lenkijos pasienyje – beveik 50 kilometrų eilė, veikia dar vienas patikros punktas

Antradienio popietę eilė Lietuvos ir Lenkijos pasienyje Lietuvos pusėje pasiekė beveik 50 kilometrų. Siekiant suvaldyti situaciją, atidarytas atidarytas Lazdijų pasienio kontrolės punktas ties Lenkija.
Lenkijos link vykstančių vilkikų eilės
Lenkijos link vykstančių vilkikų eilės / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Pasienio kontrolės punktas Lazdijai–Ogrodniki jau atidarytas, tad automobiliai gali būti nukreipiami į tą punktą“ – BNS informavo vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Tai – antras kelias į Lenkiją iš jos. Šalia pirmojo – Kalvarijos pasienio kontrolės punkto – šiuo metu nusidriekusi kelių dešimčių kilometrų eilė.

Pasak R.Tamašunienės, antrą pasienio punktą pavyko atidaryti bendradarbiaujant su Lenkijos Vyriausybe „visais lygiais“.

Dėl dar vieno patikros punkto antradienį susitarė premjeras Saulius Skvernelis ir Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis.

„Galės judėti visas transportas, kuriam leidžiama vykti į Lenkiją. Tai yra – komercinis transportas“, – paaiškino S.Skvernelis.

Rekomenduojama rinktis kitą maršrutą

Kaip BNS sakė Marijampolės apskrities policijos atstovas Renatas Siaurusaitis, pirmos valandos popiet duomenimis, sunkvežimių eilė ties Lenkija tęsiasi 47 kilometrus. Eismą prižiūri policija, o gyventojams, vykstantiems maršrutais šalies viduje, rekomenduojama rinktis alternatyvius kelius ir nevažiuoti keliu Kaunas–Marijampolė–Suvalkai.

Premjeras S.Skvernelis, ilgėjant eilėms, jau anksčiau išreiškė prašymą atidaryti dar vieną patikros punktą. Taip pat – įsileisti bent Lenkijoje registruotus vilkikus.

„Tarptautinė problema – 54 proc. su lenkiškais numeriais, bus tas klausimas svarstomas nuotoliniu būdu vykstančioje Europos Vadovų Taryboje, bus tas klausimas keliamas“, – antradienį sakė S.Skvernelis.

VIDEO: Prie Lenkijos sienos „strigę“ vilkikų vairuotojai kovoja su prekių stygiumi lentynose: „O kas jei ne mes?“

Anot jo, eilės susidaro, nes Lenkijos pasieniečiai transportą praleidžia vieninteliame Kalvarijos–Budzinsko punkte, kiekvienam įvažiuojančiam krovininio automobilio vairuotojui atlieka išsamų medicininį patikrinimą.

Anot jo, įtikinančio paaiškinimo iš Lenkijos dėl tokių veiksmų nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius