Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 08 15 /12:02

Eksministras Kęstutis Trečiokas rado prieglobstį pas Telšių laikraščio leidėją

Buvęs aplinkos ministras, „tvarkietis“ Kęstutis Trečiokas prieglobstį rado su „Tvarkos ir teisingumo“ parlamentaru Petru Gražuliu sąsajų turinčioje VšĮ „Kauno leidybos ir poligrafijos centras“, užsiimančioje rajoninių laikraščių leidyba. Kokios jo pareigos vos tris darbuotojus turinčioje VšĮ, K.Trečiokas atskleisti nenori.
Kęstutis Trečiokas
Kęstutis Trečiokas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Kaip pavyko sužinoti 15min, buvęs aplinkos ministras minėtoje VšĮ dirba nuo rugpjūčio 2-osios. Vidutinis atlyginimas joje – neįspūdingas, siekia vos 275,65 eurų.

„Kauno leidybos ir poligrafijos centras“ leidžia Telšių krašto laikraštį „Penktadienio žemaitis“ ir iki šių metų pradžios leido laikraštį „Gargždų kraštas“.

Ši VšĮ žiniasklaidoje buvo minima prieš metus, kai žurnalistai ėmė aiškintis, kaip Gargžduose išrinkto „tvarkiečio“ Petro Gražulio padėjėja Seime pradėjo dirbti dabar jau buvusi koldūnus gaminančios bendrovės „Judex“ komercijos direktorė Patricija Pachomovaitė, ji taip pat ir šios viešosios įstaigos vadovė.

P.Gražulio ir P.Pachomovaitės ryšiai imti narplioti kilus skandalui dėl „Judex“ galbūt padarytų pažeidimų ir veterinarijos darbuotojų veiksmų – ikiteisminis tyrimas šioje byloje dar nėra baigtas.

P.Gražulis joje turi specialiojo liudytojo statusą, pernai liepą STT atliko kratas parlamentaro darbo ir gyvenamojoje vietoje.

P.Pachomovaitė šiuo metu nebedirba nei „Judex“ komercijos direktore, nei P.Gražulio padėjėja. Kaip yra BNS sakęs pats parlamentaras, jie nebegalėjo dirbti kartu, nes P.Pachomovaitei uždrausta su juo bendrauti.

Tačiau remiantis Kultūros ministerijos viešai skelbiamais duomenimis, ji vis dar yra „Kauno leidybos ir poligrafijos centro“ direktorė.

Patricija Pachomovaitė
Patricija Pachomovaitė

P.Pachomovaitė nei apie save, nei apie naują įstaigos darbuotoją – K.Trečioką su 15min kalbėti nenorėjo.

Atskambinusi 15min žurnalistei ir išgirdusi klausimą, P.Pachomovaitė pasakė dabar neturinti laiko kalbėti ir paprašė paskambinti vėliau, o sutartu laiku telefonu nebeatsiliepė.

Pasakoti apie naują darbovietę nepanoro ir pats K.Trečiokas – išgirdęs 15min klausimą jis sakė nelabai ką turintis pasakyti, o paprašytas patikslinti, kuo dirba, pareiškė nieko nebegirdintis ir pokalbį nutraukė.

K.Trečiokas taip pat yra Telšių rajono savivaldybės tarybos narys, vadovauja partijos „Tvarka ir teisingumas“ Telšių skyriui.

Beje, Telšių rajono savivaldybė iš VšĮ „Kauno leidybos ir poligrafijos centras“ perka viešinimo paslaugas Telšių rajono spaudoje, iki kitų metų gegužės galiojančios sutarties vertė – 10 tūkst. eurų.

Viešinimo paslaugas iš K.Trečioko darbovietės perka ir bendrovė „Telšių regiono atliekų tvarkymo centras“, sutarties suma – 3,6 tūkst. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius