Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 02

Elektroninė registracija į Vilniaus vaikų darželius vėl nustebino tėvus

Oficialiai registruotis į Vilniaus vaikų darželius, kuriuose trūksta vietų sostinės vaikams, galima bus tik nuo 2015 m. sausio 12 dienos, tačiau pirmąją Naujųjų metų dieną tėvų laukė staigmena. Paaiškėjo, kad sistema kelias valandas veikė. Tad ne vienam kilo klausimas, ar tuo metu suskubę savo atžalas registruoti vilniečiai bus pirmieji sąraše.
Viršuliškių mokykloje įsteigtas grupes lankys 47 4-5 metų vaikai
Darželis / Vilniaus m. saviv. nuotr.

Vilnietė Dalia sausio 1-ąją neslėpė pasipiktinimo: oficialiai registracija į Vilniaus vaikų darželius turėtų prasidėti tik nuo sausio 12 d., tačiau ketvirtadienį, po vidurnakčio, kelias valandas tai jau buvo galima daryti. „Toks įspūdis, kad susiregistravo, kam reikėjo, o sausio 12 d. loteriją bandys laimėti eiliniai žmogeliai“, – karčių žodžių negailėjo moteris.

Informacija, kad registruoti savo vaikus į Vilniaus vaikų darželius bus galima tik nuo sausio 12 dienos, buvo išplatinta, tad absoliuti tėvų dauguma tikrai nepuolė tuo užsiimti vos laikrodžiams paskelbus apie atėjusius Naujuosius, 2015-uosius.

Vilniaus savivaldybė tėvus ramina – tai tebuvo patikrinimas ir visi prašymai, kuriuos spėjo pateikti vilniečiai, bus panaikinti. „Buvo vykdomas sistemos testavimas ruošiantis registracijai į darželius prasideda nuo sausio antrojo pirmadienio, taigi, sausio 12 dienos. Todėl laikinai ji ir buvo paleista. Tačiau tėvų, kurie registravosi į darželius testuojant sistemą, prašymai bus panaikinti. Apie tai jie taip pat bus informuojami elektroniniu būdu“, – teigiama Vilniaus savivaldybės atsakyme.

Elektroninė registracija į Vilniaus vaikų darželius nemažai problemų pridarė ir prieš metus. Tuomet sistema strigo, tėvai piktinosi, bet savivaldybė tikino, kad toks priėmimas į darželius yra daug skaidresnis ir patogesnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius