Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 06 19

Elektros dar neturi 8 tūkstančiai vartotojų

Sekmadienio 18 val. duomenimis, dėl škvalo padarinių be elektros buvo likę apie 8 tūkst. vartotojų, skelbia dujų ir elektros skirstymo bendrovė „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO).
Durskininkus nuniokojo škvalas
Durskininkus nuniokojo škvalas / 15min skaitytojo nuotr.

Kauno regione elektros tiekimas buvo sutrikdytas 3,4 tūkst., Alytaus regione – 2,6 tūkst., Vilniaus regione – 1,5 tūkst. klientų. Utenos regione elektros neturėjo 366, Klaipėdos regione – 269 klientai.

Gedimų šalinimo darbus tęsia 162 operatyvinės komandos.

Bendrovė teigia, kad škvalo padarinių likvidavimą apsunkina sudėtingi gedimai: išversti medžiai nutraukė elektros linijas, be to, dalyje linijų fiksuojama po kelis gedimus. Taip pat buvo atvejų, kai teko keisti gūsingo vėjo nulaužtas atramas. Gedimų šalinimo laikui turi įtakos ir tai, jog kai kuriais atvejais operatyvinės komandos važiuodamos šalinti gedimų susiduria su ant kelio nuverstais medžiais.

Dėl gamtos stichijos be elektros buvo likę apie 60 tūkst. bendrovės klientų.

Penktadienio vakarą gamtos stichija daugiausia žalos padarė Alytaus, Kauno, Vilniaus, Panevėžio ir Utenos regionams. Vėliau – naktį iš penktadienio į šeštadienį – gamtos stichija smogė Klaipėdos ir Šiaulių regionams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius