Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 11 16

Eskedar Maštavičienė: kad toleruotum kitą, turi išmokti toleruoti save

Lapkričio 16-oji – Tarptautinė tolerancijos diena. Ši diena Lietuvoje minima nuo 1995 m. Apie toleranciją sau ir kitiems šios dienos išvakarėse MES (Moterų edukacijos studija), kurios vienas iš pagrindinių tikslų – skatinti toleranciją Lietuvoje ir pasaulyje, surengė diskusiją Vilniaus vaikų socializacijos centre, kuriame tolerancijos tema labai svarbi ir laukiama.
Eskedar Maštavičienė dalyvavo diskusijoje apie toleranciją
Eskedar Maštavičienė dalyvavo diskusijoje apie toleranciją / Viliaus Jurgelevičiaus nuotr.

MES – moterų edukacijos studija. Tai trijų skirtingą patirtį turinčių moterų iniciatyva, skirta vienyti ir įgalinti moteris, kurti sveiką ir stiprią visuomenę. Viena iš pagrindinių MES veiklos krypčių – skatinti toleranciją Lietuvoje ir pasaulyje.

Vilniaus vaikų socializacijos centre laikinai gyvena 14 – 18 metų merginos iš įvairiausių Lietuvos miestų ir miestelių. Merginos čia patenka dėl to, kad nelanko mokyklos, padaro įvairiausius administracinius nusižengimus ar baudžiamuosius nusikaltimus.

26 merginos ir paauglės turėjo galimybę išgirsti Eskedar Maštavičienės – vienos iš „MES“ iniciatorių pasakojimą apie toleranciją sau ir kitiems. Apie tai, ar Lietuva yra tolerantiška kitos rasės žmonėms, kitaip kalbantiems ir atrodantiems.

Eskedar žino žodžio „tolerancija“ prasmę. Moteris prieš dešimt metų buvo priversta palikti savo tėvynę – Etiopiją ir atvykti į Lietuvą. Eskedar dalinosi savo patirtimi, nuotykiais, sunkumais, kuriuos teko jai įveikti.

„Tol, kol mes neišmoksime nuoširdžiai toleruoti savęs, mes nesuprasime žodžio – tolerancija prasmės. Tik nuoširdžiai priimdamas save tokį, koks esi, tu sugebėsi kitam leisti būti savimi“, – sakė Eskedar.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius