Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 22

Estrados statybos Vilkijoje įžiebė priešpriešą: ar toks projektas neniokoja kraštovaizdžio?

Kauno rajono Vilkijos miestelio gyventojai kreipėsi į 15min dėl vietinės valdžios neatsižvelgimo į gyventojų nuomonę, priimant sprendimus dėl lauko estrados Nemuno pakrantėje statymo. Projektas jiems primena kapinyną. Kauno rajono savivaldybės mero patarėjas Edmundas Mališauskas ir Vilkijos seniūnas Kazys Bačėnas patikino, kad, atsižvelgus į gyventojų pageidavimus, projektas dar bus koreguojamas.
Projektas, papiktinęs Vilkijos gyventojus
Projektas, papiktinęs Vilkijos gyventojus / meslaisvi.lt nuotr.

„Turim gražų, žalią parką prie Nemuno, kur viskas gražiai sukomponuota, dera su gamta. Mums pasakė, kad toje vietoje pastatys lauko estradą, kuo džiaugėmės ir buvome už šią idėją“, – 15min istoriją ėmė pasakoti Vilkijos gyventojas Kęstutis Markevičius.

Tačiau džiaugsmą greitai pakeitė nusivylimas. Vietoj žadėtos estrados projektą pristatančiame plakate išvydę ant žolės išdėliotus 200 betoninių kubų, gyventojai pasipiktino. Tai jiems prilygsta gamtos sudarkymui ir primena karių kapines.

„Iškėlus klausimą, kad nepatogu bus sėdėti ant betono kubų, išgirdome atsakymą, kad seniūnija ruošiasi dalinti žmonėms pagalvėles, jog per renginius būtų patogiau sėdėti“, – ironiškai šyptelėjo Vilkijos gyventojas.

Vilijos seniūnijos nuotr./Projektas, papiktinęs Vilkijos gyventojus
Vilijos seniūnijos nuotr./Projektas, papiktinęs Vilkijos gyventojus

16 aktyvių bendruomenės atstovų buvo nuvykę į Kauną pas architektę Violetą Beigienę, kuriai išsakius savo norus, išgirdo atsakymą: „Gerai, atsižvelgsim“. Pastarojo susitikimo, vykusio birželio 12 d., metu buvo nutarta ir protokole įrašyta, kad kitas susitikimas bus rengiamas birželio 20-ąją. Tačiau jis buvo atšauktas likus dienai iki numatytos datos.

Pasak Vilkijos miesto seniūno Kazio Bačėno, susirinkimas birželio 20 d. buvo tik numatomas, tačiau nebuvo pranešta, kad jis tikrai įvyks, kadangi nebuvo gautas patvirtinimas, jog jame galės dalyvauti Kauno rajono savivaldybės atstovai, o ir pati architektė dar nebuvo pasirengusi.

Vilkijos gyventojai neslepia, kad yra pasipiktinę dėl vietos valdžios požiūrio į gyventojų nuomonę. K.Markevičiaus teigimu, keturi Vilkijos seniūnaičiai, kurių pareiga yra informuoti bendruomenę ir sužinoti jos nuomonę, o po to pateikti ją seniūnui, užuot tai padarę, kartu su seniūnu patys nusprendė ir, nepasitarę su miestelio gyventojais, pritarė šiam projektui.

Miesto seniūnas paneigė tokias kalbas. Pasak jo, jis buvo susitikęs su seniūnaičiais, kaip įprastai, aptarti įvairius klausimus, tačiau jokio galutinio sprendimo dėl estrados statybų nebuvo priimta.

„Estrados statybos, atsižvelgus į prašymą, gautą iš bendruomenės narių, šiuo metu yra sustabdytos iki kito susirinkimo. Apie tai informuotas rangovas, kuris laimėjo konkursą, ir savivaldybė“, – pabrėžė seniūnas.

Pasak K.Markevičiaus, gyventojai linksta prie nuomonės, kad jei negalima pastatyti estrados su truputėliu grindinio, bet būtina išdėti storą grindinį su visom sėdimomis vietomis ir daryti tuos betoninius „kuolus“, tai to projekto visiškai nereikia. Anksčiau, miesto gyventojo teigimu, renginiams prie Nemuno buvo nuomojama scena.

„Jei jos nebereikės nuomoti, gal ir bus sutaupyta kažkiek pinigų, tačiau gal geriau, vis dėlto, nuomoti ir išlaikyti natūralią gamtą, gražiausią kampelį, kuriuo Vilkija džiaugiasi“, – svarstė K.Markevičius.

15min susisiekus su Kauno rajono savivaldybės mero patarėju E.Mališausku, paaiškėjo, kad kitą savaitę meras, grįžęs po ligos, pats nuvyks į Vilkiją ir viską aptars kartu su specialistais ir vietos gyventojais.

„Gamtos niekas nesiruošia niokoti, suolelių kiekį galima sumažinti arba juos pakeisti kitais“, – sakė savivaldybės atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius