Karštas vasaros pasiūlymas! Prenumerata visai vasarai tik - 1,49 Eur.
Išbandyti
05 12 /22:59

„Esu pasiruošęs visiems scenarijams“: G.Nausėda įvertino plaukiančius rinkimų rezultatus ir rinkiminę kovą

Šalies vadovas Gitanas Nausėda sako, kad yra pasiruošęs ir pergalei pirmame prezidento rinkimų ture, ir „kovai iki galo“ antrame. Vis dėlto, kas būtų palankesnis kandidatas antrame ture, jis spėlioti nesiryžo. Tuo pačiu G.Nausėda kalbėjo ir apie moralinę partijų paramą, finansinę paramą iš verslų ir bendražygių, taip pat įgėlė ir konservatoriams, kurie inicijavo kreipimąsi dėl dosnios paramos iš buvusios G.Nausėdos štabo narės ir Prezidentūros darbuotojos.

Gitanas Nausėda rinkimų rezultatų kartu su komanda laukia prabangiame restorane „Le Mans“, įsikūrusiame sostinės Užupyje. Jį rinkiminei nakčiai išsirinko pats G.Nausėda.

Čia jis su pirmąja ponia Diana atvyko apie dešimtą vakaro, kur pasveikino susirinkusius dešimtis jo rėmėjų, kurie rinkimų favoritą pasitiko gausiais plojimais.

Tarp susirinkusiųjų – Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė kartu su vyru Jonu Pinskumi, socialdemokratai Juozas Olekas, Gintautas Paluckas, buvęs Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) vadovas Zenonas Vaigauskas, politologas Mindaugas Jurkynas.

Taip pat pilna ir jo patarėjų iš Prezidentūros, tarp kurių – vyriausieji patarėjai komunikacijai, užsienio reikalams ir nacionaliniam saugumui Frederikas Jansonas, Asta Skaisgirytė, Kęstutis Budrys.

Kalba susirinkusiesiems

Visiems jiems restorane G.Nausėda išsakė padėkos žodžius.

„Svarbiausia, kad tikėjome tais idealais, tais dalykais, kurie man buvo svarbūs visus tuos penkerius metus. Žinau, kad jie svarbūs ir jums ir nesvarbu, kokiai partijai bepriklausytumėt, bet yra dalykų, kurie yra svarbūs ir tie dalykai nekinta“, – kalbėjo šalies vadovas.

„Kartais jie yra nustumiami į antrą planą, kartais užmirštami, kartais atsiranda svarbesnių dalykų, bet jie niekur nedingsta ir visą laiką klaustuko forma lieka egzistuoti – kada prisiminsite mus? Kada prisiminsite pažeidžiamas grupes, vaikus, šeimas, baisus kelius? Ir žmogus yra tokia būtybė – jis prisimena, nes jis turi sąžinę“, – pasakojo jis.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Gitanas Nausėda, Diana Nausėdienė
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Gitanas Nausėda, Diana Nausėdienė

Jo teigimu, „politikui turbūt ir yra svarbiausias dalykas – turėti sąžinę“.

„Tu turi daryti viską, kad savo pažadą įgyvendintum, tai mes stengiamės tai daryti, konkurentai sako, kad mums nepavyko, bet mes galvojame kitaip, o galiausiai nuspręs Lietuvos žmonės“, – teigė G.Nausėda.

„Esu pasiruošęs visiems scenarijams“

Netrukus po to šalies vadovas kartu su pirmąja ponia skyrė geras 20 minučių įvairiems žurnalistų klausimams, pirmiausia – apie pirmuosius rinkimų rezultatus.

Jis teigė esantis pasiruošęs visiems scenarijams – ir pergalei pirmame ture, ir kovai iki galo antrame.

„Esu pasiruošęs visiems scenarijams. Be abejo, pirmame rate laimėti būtų labai stiprus mandatas, tai padėtų jaustis dar tvirčiau antrąją kadenciją, bet kad ir kokie bebūtų rezultatai, tikiu, kad net ir neišsipildžius pirmojo rato scenarijui, pateksiu į antrąjį, o ten jau kovosime iki galo“, – žurnalistams sakė G.Nausėda.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Gitanas Nausėda
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Gitanas Nausėda

Paklaustas, kas būtų palankesnis varžovas antrame ture – premjerė, konservatorė Ingrida Šimonytė ar advokatas Ignas Vėgėlė, jis sakė nenorintis spėlioti.

„Aš nenorėčiau spėlioti, manau, kad dar turėsime galimybių ir padiskutuoti, jeigu tas antrasis ratas bus. Debatai buvo, jūs jau turbūt iš esmės susipažinote su pagrindinėmis pozicijomis įvairiais klausimais, taip kad manau, tiesiog galbūt būtų galima dar kai kuriuos dalykus pagilinti, praplėsti“, – kalbėjo šalies vadovas.

Jis taip pat sakė, kad šių metų rinkimai šiek tiek primena 2019-ųjų rinkimus, o „kai kurie kandidatai net ir dinastijų principu dalyvauja“.

Šalčininkų rajone – rizika nacionaliniam saugumui?

G.Nausėda taip pat pareiškė, kad kelia susirūpinimą rinkimų rezultatai Šalčininkų rajone, kur kol kas pirmauja medikas Eduardas Vaitkus.

„Čia tikrai turime galvoti apie tai, ar visa mūsų visuomenė yra integrali ir aš manau, kad ponas Vaitkus tam tikra prasme padarys paslaugą – leis pamatyti žmones, kurie žiūri į kitą pusę – ne į Vakarus, o į kitą pusę“, – sakė šalies vadovas.

„Tai yra tam tikra rizika nacionaliniam saugumui ir aš manau, kad labai gerai, jog mes pamatysime ir suprasime, kur link mums reikia dėti daugiau pastangų tiesiog tam, kad žmonės daugiau jaustųsi šitos valstybės piliečiai“, – pridūrė jis.

Pirminiais duomenimis, čia E.Vaitkus bene dvigubai lenkia G.Nausėdą.

„Moralinė parama buvo“

Paprašytas įvertinti, ar jautė paramą iš jį parėmusių partijų, tokių kaip Lietuvos socialdemokratų partija, jis teigė, kad „moralinė parama buvo, o finansinės nereikėjo“.

„Mes iškart pasakėme, kad jokių finansų mums nereikia ir tiek, kiek jų bus, mums pakaks. Bet moralinė parama, dalyvavimas įvairiuose debatuose, tiesiog gero žodžio pasakymas, rankos paspaudimas – tai man yra svarbiau negu kažkokios politinės deklaracijos“, – tikino G.Nausėda.

Jis už paramą dėkojo ir socialdemokratams ir Lietuvos regionų partijai.

Aiškinosi ir dėl finansinės paramos, įgėlė konservatoriams

G.Nausėda taip pat sulaukė klausimų ir dėl dosnios finansinės paramos, kurios sulaukė ir iš motinystės atostogose esančios Prezidentūros konsultantės, praeitų rinkimų štabo narės, ir iš didelių verslų, tokių kaip bendrovė „Vikonda“, vadovų.

Paklaustas, kaip pavyko pritraukti paramą iš verslininkų, jis sakė negalintis į tai atsakyti.

„Užduokite šiuos klausimus mano rinkimų štabo vadovui, tai yra jo klausimas. Bet manau, kad visi verslininkai tikrai sunkiai dirba, uždirba ir jeigu mato prasmę skirti tam tikrą dalį savo lėšų mūsų rinkimų kampanijai, tai reiškia, kad jie tiki, jog mes galime padaryti dar daug gerų darbų Lietuvai“, – kalbėjo G.Nausėda.

Tuo metu paklaustas apie kai kurių konservatorių iniciatyvą aiškintis dėl sulauktos dosnios 16 tūkst. eurų paramos iš savo buvusios patarėjos, jis atsakė, kad tai šlykštu.

„Aš labai nusivylęs, aš labai nusivylęs ir pasakysiu kodėl. Galima skųsti, galima tai daryti kiekvieną dieną, jeigu nematai kitų būdų kovoti, esi desperacijoje, bet užsipulti nėščią moterį, kuri šiuo metu laukiasi, neva ji čia sau kažkaip ketina išsipurenti dirvą, tai paskui tie patys žmonės šneka apie moterų teises... Šlykštu...“, – piktinosi šalies vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius