Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 24

Etikos sargų akiratyje – dvi teisėjos: viena aptarta, dėl kitos svarstymas atidėtas

Antradienį vyko Teisėjų etikos ir drausmės komisijos (TEDK) posėdis, kuriame planuota svarstyti du klausimus. Dėl drausmės bylos iškėlimo Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjai Irenai Bielskytei TEDK posėdžiavo sėkmingai, tuo metu analogišką klausimą Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjos Violetos Balčytienės atžvilgiu teko atidėti.
Protesto akciją prie Kalėjimų departamento
Asociatyvi iliustracija: Temidė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

2022 m. gegužės 24 d. popietę, naudojant „Zoom“ vaizdo konferencijų ir pokalbių platformą, vyko Teisėjų etikos ir drausmės komisijos posėdis.

Kaip skelbta Nacionalinės teismų administracijos (NTA) anonse, šiandieną turėjo būti nagrinėjamas vienos pareiškėjos bei jos atstovės advokatės teikimas dėl drausmės bylos iškėlimo Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjai Irenai Bielskytei bei tuometės Vilniaus apygardos administracinio teismo pirmininkės teikimas dėl drausmės bylos iškėlimo Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjai Violetai Balčytienei.

„Teisėjų etikos ir drausmės komisijoje svarstomas klausimas dėl galimo teisėjos Teisėjų etikos kodekso įtvirtintų normų pažeidimo“, – taip 15min apie I.Bielskytės bylą pranešė NTA Komunikacijos skyrius.

Antradienį svarstymas įvyko, jo metu savo poziciją asmeniškai išreiškė ir teisėja I.Bielskytė, verdiktą TEDK numato skelbti po 3 savaičių.

Tuo metu su teisėja V.Balčytiene susijusį klausimą teko atidėti.

„TEDK gavo informaciją, kad organizuojame posėdyje dėl objektyvių priežasčių negalės dalyvauti Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėja V.Balčytienė, todėl šis klausimas yra atidėtas“, – iš anksto 15min informavo NTA atstovai.

Šios teisėjos „objektyvios“ nedalyvavimo priežastys susijusios su jos asmeniniais reikalais, kada TEDK galės susirinkti pakartotinai, kol kas nėra žinoma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius