-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 13

„Euractiv“: V.Sinkevičius – turbūt didžiausia U.von der Leyen komandos avantiūra

Jauniausiam visų laikų eurokomisarui Virginijui Sinkevičiui pasiūlytas portfelis, susijęs su daugiausia nerimo keliančiomis grėsmėmis ateities europiečių kartoms, turbūt yra didžiausia Europos Komisijos pirmininkės Ursulos von der Leyen avantiūra formuojant savo komandą, rašo portalas Euractiv.com.
Virginijus Sinkevičius ir Ursula von der Leyen
Virginijus Sinkevičius ir Ursula von der Leyen / 15min ir „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antradienį U.von der Leyen paskelbė V.Sinkevičiui siūlanti už aplinkosaugą ir vandenynus atsakingą portfelį.

„Nors portfelio pavadinimas šiek tiek pasikeitė – aplinkai draugiškas žodis „vandenynai“ pakeitė senamadišką žodį „žuvininkystė“, jis paveldės didžiąją dalį nueinančio maltiečio eurokomisaro Karmenu Vella portfelio“, – apie V.Sinkevičių rašo Euractiv.com.

Pasak portalo, U.von der Leyen leido aiškiai suprasti, kas bus tikrasis viršininkas ES klimato ir aplinkosaugos politinėje strategijoje: ji rašė, kad V.Sinkevičius bus pavaldus vykdančiajam EK pirmininkės pavaduotojui Fransui Timmermansui.

Misijos laiške rašoma, kad V.Sinkevičiaus užduotis bus užtikrinti, kad Europos aplinkosauga, mėlynoji ekonomika ir žuvininkystės sektorius taptų integralia Europos žaliojo kurso, kuris bus pagrindinis F.Timmermanso darbas, dalimi.

Kiti V.Sinkevičiaus mandato prioritetai, pavyzdžiui, darbas siekiant įgyvendinti EK nulinės taršos ambicijas, taip pat bus koordinuojami F.Timmermanso.

„Tačiau tikimasi, kad jaunuolis bus ne tik gerai apmokamas Timmermanso praktikantas, nes jam priskiriamos specialios atsakomybės, susijusios su biologine įvairove, plastiko strategija ir žuvininkyste“, – rašo Euractiv.com.

Euractiv.com: „Tačiau tikimasi, kad jaunuolis bus ne tik gerai apmokamas Timmermanso praktikantas, nes jam priskiriamos specialios atsakomybės, susijusios su biologine įvairove, plastiko strategija ir žuvininkyste.“

Esą V.Sinkevičius galėtų būti atsakingas už naują Biologinės įvairovės 2030-iesiems strategiją, pastaruoju metu kilus susirūpinimui dėl gamtos apsaugojimo, ypač žemės ūkio srityje.

„Labai laukiamas Žiedinės ekonomikos veiksmų planas aplinkosaugos politinėje darbotvarkėje užima aukštą vietą, tačiau jis bus platesnės naujos Europos pramonės strategijos dalis. Tai reiškia, kad Lietuvos eurokomisaras su prancūze Sylvie Goulard vystys neutralizuoto poveikio klimatui Europos ekonomikos tikslus“, – rašo Euractiv.com.

Portalas primena, kad U.von der Leyen atvirai paprašė V.Sinkevičiaus skirti dėmesį taršos mikroplastiku klausimui. Remiantis naujausiais tyrimais, mikroplastikas randamas visur: nuo vandens iki maisto ar net oro.

Euractiv.com rašo, kad, sprendžiant iš U.von der Leyen laiške išdėstytų užduočių, V.Sinkevičius, atrodo, turėsiantis daugiau savarankiškumo žuvininkystėje, nors jo mandatą galima laikyti pastarojo dešimtmečio Europos veiksmų šioje srityje pratęsimu.

Pasak portalo, V.Sinkevičius galėtų prižiūrėti paskutinę reformuotos bendros žuvininkystės politikos dalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius