Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 03

Europa taupys dujas: Lietuvai galvasopio dėl stygiaus nėra, bet kainos apkandžios kišenes

Europos Sąjungoje sutarus 15 proc. mažinti dujų suvartojimą, mūsų šalies atsakingos institucijos pabrėžė, kad imtis papildomų veiksmų šiam tikslui Lietuvoje pasiekti nereikės – jau kuris laikas mažėjo vartojimas ir kardinalių sprendimų šiuo metu nereikia. Vis dėlto kai kurie opozicijos politikai akcentuoja, kad laukia sunkus šaltasis sezonas, mat dujų kainos, matyt, varys iš proto.
Šildymo sezonas
Šildymo sezonas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Europos Sąjungos valstybės narės pasiekė susitarimą, kaip bus 15 proc. sumažintas gamtinių dujų vartojimas ir mažinama jų priklausomybė nuo rusiškų dujų tiekimo.

Plane, kurį patvirtino Briuselyje susirinkę energetikos ministrai, bus numatyta išimčių ir išlygų – Vengrija vienintelė nesutiko su planu.

Jau skelbta, kad Vokietija dėl rusiškų gamtinių dujų trūkumo pradeda taupyti energiją, pavyzdžiui, Berlynas išjungė prožektorius, apšviečiančius istorinius monumentus.

Šildys ir mazutu

Pasak Energetikos ministerijos, Lietuva pritarė Europos Sąjungos Transporto, telekomunikacijų ir energetikos tarybos siūlymui savanoriškai nacionaliniu lygmeniu 15 proc. sumažinti gamtinių dujų vartojimą.

„Pažymėtina, kad savanoriškai. Jeigu būtų poreikis ES Energetikos taryba gali priimti sprendimus dėl privalomų veiksmų tvarkantis su kylančiais iššūkiais“, – aiškino Energetikos ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius