Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 01 05

Europos kultūros sostinės susijungs

Karmėlavoje įsikūręs tarptautinis Kauno oro uostas simboliškai sujungs esamą ir būsimą Europos kultūros sostines – Vilnių bei Liverpulį.
„Ryanair“ lėktuvas
„Ryanair“ lėktuvas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kovo pabaigoje bendrovė „Ryanair“ atnaujins skrydžius iš Kauno oro uosto į Liverpulį. „Metų pradžioje Vilniui perimant Europos kultūros sostinės estafetę iš Liverpulio, Kauno oro uostas taps simboline grandimi tarp šių dviejų miestų“, – teigiama Kauno oro uosto pranešime spaudai.

Geriau pažinti Liverpulio gyvenimą norintys lietuviai turės puikią progą: vienas iš „Vilniaus – Europos kultūros sostinės 2009“ renginių – „ARTscape/ MENOrama“ projektas – Liverpulį tiesiog „atveš“ į Lietuvą. Šio projekto metu Vilniuje bus pristatyti Europos kultūros sostinių meno kūriniai, o liepos mėnesį Vilniuje galėsime išsamiai susipažinti su Liverpulio muzika, kinu ir daile.

Kultūros renginių dalyviai ir žiūrovai iš Didžiosios Britanijos Lietuvą pasieks per Kauno oro uostą. Nuo pavasario aviakompanija „Ryanair“ į Kauno oro uostą skraidys iš Londono Stanstedo, Londono Lutono, Birmingemo ir Liverpulio. Skrydžiai į Liverpulį bus vykdomi tris kartus per savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius