-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 12

Europos Parlamente įamžintas Vasario 16-osios Aktas

Europos Parlamento (EP) pastate Briuselyje ketvirtadienį įamžintas Vasario 16-osios Aktas, pranešė europarlamentaro konservatoriaus Liudo Mažylio biuras.
Europos Parlamente įamžintas Vasario 16-osios Aktas
Europos Parlamente įamžintas Vasario 16-osios Aktas / Europos Parlamento nario prof. Liudo Mažylio biuro nuotr.

Metalo plokštėje graviruotas Lietuvos nepriklausomybę skelbiantis tekstas pristatytas Matthiaso Erzbergerio vardo auditorijos atidarymo ceremonijos metu.

Kaip nurodoma pranešime, M.Erzbergeris – Vokietijos politikas, parlamento narys, finansų ministras, publicistas, demokratijos puoselėtojas. Vienas iš jo nuopelnų – parama Lietuvos Tarybai paskelbiant Lietuvos Nepriklausomybę 1918 metais.

Po 1918 metų vasario 16 dienos Lietuvos Tarybos nutarimu dėl Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo lietuvių ir vokiečių kalbomis graviruotame metalo dirbinyje po Akto lietuvišku ir vokišku tekstu nurodytas ir M.Erzberger indėlis.

„Nepriklausomos Lietuvos valstybės atkūrimo Aktas priimtas Lietuvos Tarybos 1918 m. vasario 16 d. Vilniuje ir paviešintas įžymaus Vokietijos politiko Matthias Erzbergerio (1875-1921) pastangomis“, – toks sakinys išgraviruotas lietuvių, vokiečių, anglų ir prancūzų kalbomis.

Metalo plokštėje graviruoto Vasario 16-osios Akto matmenys – identiški originalui.

„M.Erzbergerį pavadinčiau užmirštu herojumi, bent jau Lietuvos žmonėms. Nors jo vaidmuo priimant Lietuvos Nepriklausomybės Aktą, jį viešinant ir pelnant Vokietijos pripažinimą yra nenuginčijamas“, – renginio metu kalbėjo 1918 metų Vasario 16-osios Lietuvos Nepriklausomybės Aktą atradęs europarlamentaras L.Mažylis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius