-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 01 15 /13:30

Euroskeptikai reikalaus A.Guogos paneigti žodžius dėl „Raudonosios Dalios“ platinimo

Euroskeptikų frakcija Europos Parlamente ketvirtadienį atsiribojo nuo prieštaringos knygos apie prezidentę Dalią Grybauskaitę išplatinimo Europos Parlamente ir pranešė reikalausiantys europarlamentaro Antano Guogos viešai paneigti savo žodžius apie tai, kad frakcija susijusi su knygos platinimu.
Antanas Guoga
Antanas Guoga / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Papildyta: 13:30 val.

„Laisvės ir tiesioginės demoratijos Europa“ frakcija taip pat reiškia susirūpinimą dėl europarlamentaro A. Guogos bandymo tendencingai panaudoti EP Kvestorių kolegijos atliekamo tyrimo informaciją dėl nelegalaus medžiagos apie Lietuvos Respublikos Prezidentę išplatinimo Europos Parlamento nariams ir ragina A. Guogą paneigti Lietuvos žiniasklaidoje paskleistus melagingus teiginius apie frakcijos „Laisvės ir tiesioginės demokratijos Europa“ vadovybę bei atsiprašyti“, – sakoma EFDD frakcijos laiške M. Schulzui, rašoma portale lrt.lt.

Tuo tarpu A. Guoga kiek anksčiau ketvirtadienį žiniasklaidai išplatino EP apsaugos skyriaus (Directorate-General for Security and Safety) dokumentą, kuriame patvirtinama, jog „Red Dalia“ platinimas su EP atsakingais pareigūnais nebuvo suderintas ir atskleidžiama vieno iš trijų vyrų tapatybė.

Pasak dokumento, tai buvo Kevinas Ellulas Bonici – EFDD sekretoriato darbuotojas, kuriam padėjo dar du, jo paties į EP pakviesti, vyrai. Vienas iš jų – Rusijos Federacijos pilietis, kitas – Lenkijos pilietis, gimęs Maskvoje.

lrt.lt nuotr./Directorate-general_for_security_and_safety_a.guoga
lrt.lt nuotr./Directorate-general_for_security_and_safety_a.guoga

R.Paksas ir V.Mazuronis pareiškė kreipęsi į M.Shulz'ą.

Norime, kad Europos Parlamentas neapsiribotų tik tyrimu kas išplatino, bet išplėstų jį ir išsiaiškintų už to stovinčius asmenis, organizatorius, kokių tikslų jie turėjo, – rašoma pranešime.

Ketvirtadienį Europos Parlamento nariai Valentinas Mazuronis ir Rolandas Paksas išplatino dar vieną pranešimą ir informavo, kad kreipėsi į EP Prezidentą Martiną Shulz‘ą ir „Laisvės ir tiesioginės demokratijos Europa“ (EFDD) frakcijos lyderius, kad būtų atliktas tyrimas ne tik kas EP Parlamente išplatino be leidimo išverstą Rūtos Janutienės knygą „Raudonoji Dalia“, bet ir kas bei kokiu tikslu tai organizavo.

„Šis įvykis Lietuvoje sulaukė daug dėmesio, kadangi tiesiogiai liečia Lietuvos Respublikos Prezidentę Dalią Grybauskaitę. Siekdami išvengti bet kokių neteisingų interpretacijų, norime, kad Europos Parlamentas neapsiribotų tik tyrimu kas išplatino, bet išplėstų jį ir išsiaiškintų už to stovinčius asmenis, organizatorius, kokių tikslų jie turėjo“, – rašoma pranešime.

Būtinybė išplėsti tyrimą ir išsklaidyti gandus kilo po to, kai lietuviškoje spaudoje pasirodė informacija, kad vienas iš šių knygų platintojų buvo EFDD frakcijos Sekretoriato darbuotojas, teigiama pranešime.

Frakcija atsiribojo

„Norėtume jus užtikrinti, kad šios knygos išplatinimas negali būti siejamas su EFDD frakcija arba jos iniciatyva“, – teigiama frakcijos „Laisvės ir tiesioginės demokratijos Europa“ (EFDD) pranešime, kurį Lietuvoje išplatino partija „Tvarka ir teisingumas“.

Pranešime nurodoma, kad „jeigu dokumentuose būtų įrodymų apie bet kokius nepriimtinus ar neautorizuotus vieno ar kelių asmenų veiksmus, šiems asmenims būtų pritaikytos vidinio svarstymo bei atitinkamos tolesnės procedūros“.

Liberalas europarlamentaras Antanas Guoga informavo, jog Europos Parlamento Apsaugos skyrius nustatė, kad į anglų kalbą išverstą Rūtos Janutienės knygą „Red Dalia“ į europarlamentarų dėžutes sudėjo EFDD sekretoriato atstovas kartu su Rusijos piliečiu ir Maskvoje gimusiu Lenkijos piliečiu.

EFDD frakcijai priklausantys Rolandas Paksas ir Valentinas Mazuronis atsiribojo nuo knygos išplatinimo. R.Janutienė teigia, kad knyga išversta be jos žinios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius