-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 08 26

Evalda Šiškauskienė: „pagalvės mokesčiui“ pritariame, jei jis atiteks tik skrydžių skatinimo fondui

Vilniaus ir Kauno savivaldybės, o kartu ir privatus šių didmiesčių verslas prie Lietuvos oro uostų inicijuotos Maršrutų plėtros skatinimo programos, kuriai jau pritarė Susisiekimo ministerija, ketina prisidėti „pagalvės mokesčiu“, planuojamu įvesti nuo kitų metų. Šią rinkliavą mokės viešbučiuose apsistojantys turistai – jeigu bus patvirtintas dabartinis planas, Vilniuje rinkliava sieks 0,5 euro už naktį, o 2017-aisiais – 1 eurą, rašo „Lietuvos žinios“.
Dvejų eurų monetos
Dvejų eurų monetos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tokiai rinkliavai pritarimą su viena sąlyga pareiškė ir Lietuvos viešbučių bei restoranų asociacija.

„Sutarėme pritarti šiai rinkliavai, bet tik su sąlyga, kad visos iš viešbučiuose apsistojančių svečių surenkamos lėšos bus tiesiogiai skirtos skrydžių skatinimo fondui ir šalies rinkodarai, o ne su turizmu nedaug bendro turinčioms sritims. Mes tikrai matome naujų skrydžių poreikį.

Pirmiausia, mus labai domina pritraukti gausesnį srautą svečių iš Skandinavijos. Taip pat norime, kad atsirastų naujos oro jungtys su kitų arčiau Lietuvos esančių valstybių sostinėmis, pavyzdžiui, su Varšuva“, – dienraščiui kalbėjo asociacijos prezidentė Evalda Šiškauskienė.

Pasak Lietuvos oro uostų generalinio direktoriaus Gedimino Almanto, programoje numatyta, jog maksimali pagalbos vienam vežėjui suma per 3 metų laikotarpį negalės viršyti 200 tūkst. eurų.

„Paramą kiekvienam maršrutui svarstysime individualiai. Vienokios yra oro bendrovei tenkančios maršruto paleidimo į Ciurichą išlaidos, kitokios – į pigesnius oro uostus. Numatytų krypčių sąrašas nėra baigtinis, laukiame pačių bendrovių pasiūlymų. Paramos sulauksiantys oro vežėjai turės prisiimti tam tikrus įsipareigojimus“,– sako G.Almantas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius