Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 10 20

Finansų krizė Šiauliuose: savivaldybė ketina atleisti keletą šimtų darbuotojų

Šiaulių miesto savivaldybė ketina atleisti keletą šimtų darbuotojų iš įvairių biudžetinių įstaigų ir sutaupyti jų teikiamas paslaugas pirkdama rinkoje, pranešė LNK Žinios. Kiek žmonių liks be darbo, kol kas skaičiuojama.
Šiaulių miesto savivaldybėje kyšininkavimu įtariami du tarybos n
Šiaulių miesto savivaldybė / Redo Vilimo nuotr.BFL

„Apie tūkstančius mes nekalbame, bet kai kurias funkcijas biudžetinės ar viešosios įstaigos gali nusipirkti rinkoje, kreipusis į specializuotas paslaugas teikiančias įmones dėl tam tikrų paslaugų pirkimo, ir nelaikyti tų žmonių, kurie dirba ne visai efektyviai“, – sakė Šiaulių miesto savivaldybės administracijos direktorius Vladas Damulevičius.

Pirmieji atleidimo lapelius gavo daugiau nei 300 sargų. Miesto valdžia dėl to tikisi išleisti dešimt kartų mažiau, pavyzdžiui, trims darželio sargams reikėdavo sumokėti per 4 tūkst. litų, o saugos tarnybai užtektų 450 litų.

Kiti atleidžiamųjų eilėje – valytojai. Vietoj jų savivaldybė ketina pirkti paslaugas pigiau iš verslininkų.

Ar tikslinga atleisti visus virėjus, dar skaičiuojama. Pirmiausia nuspręsta pakelti mokestį už vaiko išlaikymą darželyje.

Politikai taip pat ketina naikinti mokesčių lengvatas vienišiems, studijuojantiems ir karinę tarnybą atliekantiems tėvams.

Nauja biudžetinių darbuotojų atleidimo banga numatoma ir kitais metais, kai bus jungiamos mokyklos, sporto ir papildomo ugdymo įstaigos. Planuojama didinti ir mokesčius už būrelius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius