Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 07

FNTT domisi sostinės šventiniais pirkimais, į tarnybą kviestas Ž.Šilgalis

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba (FNTT) domisi sostinės šventinės eglės ir žiemos renginių pirkimais, trečiadienį į tarnybą buvo iškviestas opozicijos atstovas Vilniaus savivaldybės taryboje Žilvinas Šilgalis.
Žilvinas Šilgalis
Žilvinas Šilgalis / 15min nuotr.

„Gavome informaciją dėl kalėdinių šventinių pirkimų ir tą informacija tarnybos pareigūnai analizuoja ir vertina“, – BNS trečiadienį sakė FNTT atstovas Tomas Šiuškus.

Anot jo, kol kas ikiteisminis tyrimas nėra pradėtas, tačiau šios stadijos metu gali būti kreiptasi į atsakingas institucijas dėl papildomų dokumentų.

Vilniaus savivaldybė BNS informavo, kad kvietimo pateikti informaciją apie kalėdines išlaidas iš FNTT nėra gavusi nei ji pati, nei jos įsteigtas Vilniaus Kultūros centras.

„Gavę prašymą, bendradarbiausime su institucija ir pateiksime visus reikiamus dokumentus", – teigiama atsakyme BNS.

FNTT trečiadienį apsilankė viešai savivaldybės ir jai pavaldžių įstaigų vykdytus pirkimus Kalėdų eglei ir renginiams kritikavęs Žilvinas Šilgalis.

„Buvau pakviestas, ką tik išėjau, prabuvau tris valandas“, – BNS sakė politikas.

„Man uždavė klausimus, aš atsakiau į juos, ką galėjau, o dabar atsakingos institucijos tegul sprendžia, ar čia reikia pradėti tyrimą. Mano nuomone, akivaizdūs faktai, kurie tyrimo metu turi būti patikrinti“, – teigė Ž.Šilgalis.

Politiko teigimu, savivaldybės atstovai ne kartą teigė, kad negalėjo žinoti už kokią sumą šiemet bus įvykdytas šventinės eglės pirkimas. Tačiau jis pabrėžė, kad dokumentuose buvo įvardinta maksimali suma, kurios pirkimuose negalima viršyti.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Žilvinas Šilgalis
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Žilvinas Šilgalis

„240 tūkst. eurų suplanavo išleisti eglei. Ne paslaptis, ta pati bendrovė vykdo nuomą, nesunku buvo numatyt, kad ir dabar dalyvaus. Suma astronomiškai išaugo – tris kartus“, – BNS sakė tarybos narys.

Jis tvirtina, kad susirūpinimą kelia ne tik kaina, bet ir tai, kad tiekėjams galimai už tą patį mokama kelis kartus. Sąmatoje esą yra „daug dalykų lyg naujai perkamų“, nors kai kurios dalys naudojamos tos pačios.

Politikas taip pat viešai kritikavo ir kasmet savivaldybės tam pačiam rangovui skiriamas lėšas už namelių nuomą Kalėdiniu laikotarpiu. Anot jo, šiemet už namelius sumokėti 26 tūkst. eurų, o kasmet juos nuomojant iš bendrovės „Mediniai namai“ iš viso sumokėta per 160 tūkst. eurų, be to, papildomai mokama ir už jų valymą, paremontavimą ir saugojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius