-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 08 28 /17:47

FNTT pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Nidos informacijos centro rekonstrukcijos darbų

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ rekonstravimo darbų.
Nidos kultūros ir turizmo informacijos centras „Agila“
Nidos kultūros ir turizmo informacijos centras „Agila“ / Neringos savivaldybės nuotr.

Trečiadienį tarnybos atstovė Rūta Andriuškaitė BNS patvirtino, kad tyrimas pradėtas dėl galimo sukčiavimo, piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo vykdant „Agilos“ rekonstrukciją.

BNS žiniomis, ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl pagrindinio rangovo Vilniaus statybų bendrovės „Irdaiva“ ir įmonės „Statybų Koordinatoriai“ vykdžiusios techninę priežiūrą veiksmų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūra. Daugiau duomenų apie tyrimą FNTT nepateikė.

„Irdaiva“ generalinis direktorius Vitas Lopinys BNS teigė, kad negali nieko komentuoti.

2019 metų pradžioje Nidoje baigtas griauti 1969 metais pastatytas kultūros centro pastatas ir turėjo būti pradėtas statyti naujas 1,4 tūkst. kv. m ploto centras. Darbus planuota baigti 2021 metais.

Šios liepos pradžioje teismas statybų bendrovei „Irdaiva“ iš Neringos savivaldybės preliminariu sprendimu priteisė daugiau nei 300 tūkst. eurų skolos už atliktus darbus kultūros centre.

Portalas 15min šių metų liepą skelbė, kad Neringos meras Darius Jasaitis norėjo nutraukti sutartį su „Irdaiva“. Jis tikino, kad atliktų darbų sąmatos savivaldybei kelia įtarimų, o rangovas jų pagrįsti nenori.

Tuo metu statybos bendrovės vadovas 15min.lt tvirtino pirmą kartą susidūręs su tokiu atveju, kai laimėjus konkursą už konkrečią sumą užsakovas sugalvoja, jog projekto vertė per didelė, ir nori nutraukti sutartį.

Neringos savivaldybė 8,64 mln. eurų vertės sutartį su bendrovėmis „Irdaiva“, „Kortas“ bei „Virmalda“ dėl Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ rekonstrukcijos darbų pasirašė 2015 metais.

„Irdaiva“ ir anksčiau buvo patekusi į teisėsaugos institucijų akiratį.

2017 metais FNTT pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Europos Sąjungos lėšomis vykdytų projektų Respublikinėje Kauno ligoninėje ir Palangos šilumos tinkluose, taip pat dėl Turto banko vykdyto 27,5 mln. eurų vertės Vilniaus koncertų ir sporto rūmų rekonstrukcijos projekto.

Įtarimai, kaip juridiniam asmeniui, pateikti bendrovei „Irdaiva“.

Kaip BNS informavo FNTT, tyrimas atliekamas dėl sukčiavimo, dokumentų klastojimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo, piktnaudžiavimo tarnyba ir pinigų plovimo. Įtarimai yra įteikti dviems juridiniams asmenims ir šešiems fiziniams asmenims.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius