Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 11 30

FNTT tyrimas Šiauliuose – dėl šimtatūkstantinės paramos „Šiaulių“ krepšinio klubui

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) Šiaulių apygardos valdybos tyrėjai atlieka ikiteisminį tyrimą, kurio metu aiškinasi, ar iš tiesų dvi viešosios įstaigos apgaulingai tvarkė buhalteriją, pranešė tarnyba.
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba / Juliaus Kalinsko/15min.lt

Antradienį FNTT Šiaulių tyrėjai atliko 6 kratas, kurių metu paėmė abiejų viešųjų įstaigų buhalterinės apskaitos dokumentus, kompiuterinę techniką.

Pirminiais tyrimo duomenimis, 2015–2016 metais viena Šiauliuose registruota viešoji įstaiga iš rėmėjų gavo ir išgrynino daugiau nei 260 tūkst. eurų, o miesto krepšinio klubą turinti viešoji įstaiga – daugiau kaip 52 tūkst. eurų.

Įtariama, kad visa viešosioms įstaigoms skirta šimtatūkstantinė parama ar dalis jos buvo išgryninama tą pačią ar kitą dieną, kai ji buvo suteikta.

Surinkta duomenų, kad dalis išgrynintų pinigų buvo apskaityti galimai kitomis ūkinėmis operacijomis, nei realiai įvykusios, o pinigai panaudoti galimai neoficialių atlyginimų mokėjimui.

Atliekamą ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Šiaulių apygardos prokuratūra.

FNTT neskelbia nei krepšinio klubo, nei įmonių pavadinimų, tačiau apie tyrimą paskelbė pats „Šiaulių“ krepšinio klubas. Trečiadienį klubas savo interneto svetainėje išplatino pranešimą, kuriame teigiama, jog dėl šio tyrimo iš rėmėjų gretų traukiasi ilgametė klubo rėmėja „Šiaulių plento“ įmonių grupė.

„Nėra abejonių, kad jėgos struktūrų mesti kaltinimai subliūkš, – krepšiniui skirtos labdaros panaudojimas buvo skaidrus. Tačiau dėl nesibaigiančio puolimo „Šiaulių plento“ įmonių grupė nusprendė nuo šių metų gruodžio 1-osios trauktis iš krepšinio klubo „Šiauliai“ rėmėjų“, – rašoma klubo svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius