Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2015 03 23 /10:44

FNTT vadovas Kęstutis Jucevičius bus tikrinamas poligrafu

Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybos (FNTT) vadovas Kęstutis Jucevičius bus tikrinamas poligrafu tyrime dėl jo patikimumo, pirmadienį BNS patvirtino vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.
Kęstutis Jucevičius
Kęstutis Jucevičius / Juliaus Kalinsko/15min.lt

„Generalinis inspektorius mane informavo, kad toks pasiūlymas K.Jucevičiui yra pateiktas ir jis su tuo sutiko“, – BNS sakė S.Skvernelis.

Anot ministro, VRM atliekamas patikrinimas dėl K.Jucevičiaus patikimumo nėra baigtas. S.Skvernelio teigimu, sprendimai dėl K.Jucevičiaus tinkamumo eiti pareigas ir teisės dirbti su slapta informacija bus priimti tik gavus patikrinimo poligrafu išvadas.

„Procedūras atlieka mūsų komisija, kuri yra ministerijoje. Kol kas nieko negaliu pasakyti – kai bus atliktos procedūros, centrinė ekspertų komisija suformuos pasiūlymus, tada aš jį pamatysiu ir priimsiu sprendimą, dabar dar anksti kalbėti“, – sakė S.Skvernelis.

Abejoja teisėtumu

Pats K.Jucevičius BNS sakė penktadienį sutikęs su patikrinimu poligrafu, nors pripažino abejojantis jo teisėtumu.

„Nelabai suprantu, ko aš turiu bijoti – nematau grėsmių jokių. Va dėl teisėtumo – kitas klausimas. Bet kad nebūtų politikuojama, kad aš vengiu atsakomybės, kad taip toliau, aš nueisiu ir pasitikrinsiu. O teisėta ar neteisėta – ministrui paliekame šitą klausimą“, – sakė FNTT vadovas.

Nelabai suprantu, ko aš turiu bijoti – nematau grėsmių jokių

Tokį patikrinimą gali atlikti dvi institucijos – Antrasis operatyvinių tarnybų departamentas (AOTD) prie Krašto apsaugos ministerijos (KAM) bei Policijos departamento pareigūnai. Kaip skelbia alfa.lt, tyrimą ministro pavedimu turėtų atlikti būtent KAM atstovai.

K.Jucevičius neatskleidė, ar to pageidavo pats, bet patvirtino, kad patikrinimas KAM būtų objektyvesnis, nes atliekamas S.Skverneliui nepavaldžių pareigūnų.

„Žinoma, man labiau būtų priimtina, kad būtų nepriklausomas poligrafo tyrimas. Galėtų būti šališkas, nes (Policijos departamentas) yra ministrui pavaldi institucija“, – sakė K.Jucevičius.

Anksčiau K.Jucevičius buvo sakęs, kad jei pareikalaus, pasitikrins melo detektoriumi. 

FNTT direktorius K.Jucevičius praėjusiais metais buvo apklaustas Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) kaip specialusis liudytojas, atliekant ikiteisminį tyrimą advokato Juzefo Kozubovskio byloje. Žiniasklaida yra skelbusi, kad tirta informacija, esą K.Jucevičius per tarpininkus reikalavo didelio kyšio, tačiau spalį šis tyrimas nutrauktas. Prokuratūra konstatavo, kad K.Jucevičius su kyšiais nesusijęs.

Žiniasklaida yra skelbusi, kad tirta informacija, esą K.Jucevičius per tarpininkus reikalavo didelio kyšio

Be to, prokuratūra FNTT vadovą ir jo pavaduotoją pripažino nukentėjusiais, nes jie buvo neteisėtai paslapčia sekami.

Buvęs vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas buvo pavedęs ministerijos Teisės ir vidaus tyrimų departamento generalinei inspektorei skubiai atlikti tarnybinį patikrinimą dėl informacijos.

K.Jucevičius FNTT vadovauja nuo 2012 metų kovo. Pačioje tarnyboje jis dirba nuo 2002 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius