Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 03 29

„Fortum Heat Lietuva“ elektrinę nori statyti ir Kaune

Suomių valdoma bendrovė „Fortum Heat Lietuva“ nori statyti naują termofikacijos elektrinę, kūrenamą biokuru ir durpėmis, dabartinės Petrašiūnų elektrinės teritorijoje.

Investuotojai savivaldybės kontroliuojamai „Kauno energijai“ siūlo steigti bendrą įmonę ir kartu valdyti naują elektrinę, pirmadienį rašo „Kauno diena“.

„Šis pasiūlymas nagrinėtinas. Kalbėjau apie tai su energetikos ministru, užsiminiau premjerui. Tam reikėtų politinio pritarimo“, – aiškino Kauno metas Andrius Kupčinskas.

„Fortum Heat Lietuva“ esamoje Petrašiūnų elektrinės (arba kitoje tinkamoje) vietoje siūlo įrengti naują apie 30 megavatų elektrinio ir 60 megavatų šiluminio galingumo elektrinę, kūrenamą biokuru ir durpėmis. Elektrinė šilumos energiją tiektų „Kauno energijai“, o elektros energiją parduotų elektros tinklų įmonei.

„Fortum Heat Lietuva“ valdytų 70 proc. naujos elektrinės akcijų, „Kauno energija“ – 30 proc. akcijų. „Kauno energija“ turėtų investuoti 28,5 mln. eurų. Visa investicija į statybas siektų apie 95 mln. eurų. Žadama, kad naujos elektrinės gaminama šiluma galėtų kainuoti bent jau 10 proc. mažiau nei dabar.

Kauno meras sako, kad praėjusią savaitę sulaukta panašaus pasiūlymo ir iš estų. Kaune apsilankęs naujasis Estijos ambasadorius Lietuvoje Tiitas Naberis ir su juo atvykę „Estijos energijos“ atstovai domėjosi Kauno energetikos ūkiu, komunalinių atliekų tvarkymu, centralizuoto šildymo sektoriaus plėtra. Estai išreiškė norą investuoti atliekų perdirbimo ir deginimo bei energijos gamybos sektoriuose.

Apie „Gazprom“ ketinimus investuoti milijardą litų ir statyti naują elektrinę Kauno termofikacijos elektrinės teritorijoje kalbama jau ne pirmus metus.

„Kauno energija“ sutartimi yra įsipareigojusi iki 2018 m. ne mažiau kaip 80 proc. energijos pirkti iš „Gazpromo“ valdomos Kauno termofikacijos elektrinės.

Šį rudenį „Fortum Heat Lietuva“ planuoja pradėti naujos elektrinės statybą Klaipėdoje.

Skelbiama, kad į ją bus investuota apie 140 mln. eurų. Šiuo metu sutarta dėl naujos įrangos pirkimo, o elektrinė turėtų pradėti veikti 2013 metų sausį.

Žadama, kad 50 megavatų šilumos elektrinė parduos „Klaipėdos energijai“, o 20 megavatų elektros energijos tiektų į šalies elektros tinklus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius