Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 06 18

Frakcijos raginimai trauktis R.Vilkaitį nustebino (atnaujinta 16.24 val.)

Kultūros ministras Remigijus Vilkaitis teigia nustebęs dėl jį delegavusios Tautos prisikėlimo partijos (TPP) frakcijos raginimų trauktis.
Remigijus Vilkaitis
Remigijus Vilkaitis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Šita žinia, aš pripažinsiu, man buvo netikėta“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė ministras. Jis pabrėžė, kad niekada neatsisakė susitikti su kolegomis, tačiau pastaruoju metu tokio siūlymo iš frakcijos nebuvo sulaukęs.

R.Vilkaitis teigė girdėjęs gandų, esą į jo postą norima pasodinti TPP frakcijos seniūną Laimontą Dinių.„Aš irgi užduosiu klausimą ponams – kur taip skubama? Juk žinome, kad bus ta galimybė“, – užsimindamas apie prezidentės Dalios Grybauskaitės inauguraciją, sakė R.Vilkaitis.

Prisiekus naujajai prezidentei Vyriausybė grąžins įgaliojimus. D.Grybauskaitė jau anksčiau užsiminė, kad kai kurie ministrai gali būti keičiami.

Ministras pabrėžė, kad tūkstantmečio renginiai, kuriems išleidžiami milijonai, yra vykdomi skaidriai.

„Kaltinama neskaidrumu, kad turi vykti tūkstantmečio renginiai skaidriai... Su visiška atsakomybe sakau, kad mes būtent tai ir darome. Taip skaidriai, kaip mums dirbant dar nebuvo peržiūrimos nei sąmatos... Galbūt tai ir jaudina kai kuriuos frakcijos narius“, – sakė R.Vilkaitis.

Kultūros ministras pridūrė esąs tikras, kad abejonės dėl jo darbo nėra visos frakcijos nuomonė.

R.Vilkaitis teigė girdėjęs gandų, esą į jo postą norima pasodinti TPP frakcijos seniūną Laimontą Dinių.

Trauktis R.Vilkaitį ragina TPP frakcijos seniūno pavaduotojas Aleksandras Sacharukas. Ketvirtadienį jis išplatino pareiškimą, kuriame teigia, kad už dalį reprezentacinių lėšų kostiumą įsigijęs ministras, kuris esą arogantiškai atsisako tai komentuoti, negali likti savo poste.

A.Valinskas: džinas iš butelio išleistas per anksti (papildyta 15.51 val.)

Seimo pirmininkas, TPP lyderis Arūnas Valinskas prieš frakcijos posėdį atsisakė viešojoje erdvėje komentuoti situaciją dėl R.Vilkaičio ir pridūrė, kad A.Sacharuko nuomonė nėra oficiali frakcijos pozicija. Jis teigė „jokių priekaištų jam neišsakęs“.

„Žinote, partija jauna, kol kas demokratiška ir labai dažnai visi sako savo nuomonę, o ji neretai būna priimama kaip frakcijos ir partijos. Aš gerbiu pono Sacharuko nuomonę, tačiau tai nėra frakcijos pasisakymas. Jei frakcija priims tokį sprendimą balsų dauguma, kad ministro darbas netenkina, mes tai pasakysime viešai. O kad yra tokių, kuriems nepatinka ministro darbas, tai vieša paslaptis, – sakė A.Valinskas. – Mes iš tiesų kartais turime nepakankamai daug ryšio su savo deleguotais ministrais. Tai ir dėl jų užimtumo, ir dėl kitų dalykų, bet tai nėra pagrindiniai priekaištai jiems.“

Ketvirtadienį popiet prasidėjo TPP frakcijos susitikimas, kuriame svarstomi ne tik biudžeto pakeitimai, bet ir R.Vilkaičio atstatydinimo klausimas.

„Kol kas manau, kad šiek tiek per anksti išleistas džinas iš butelio“, – teigė A.Valinskas.

Frakcija nesvarstė (papildyta 16.24 val.)

Nors A.Valinskas teigė, kad dėl ministro R.Vilkaičio bus sprendžiama frakcijos posėdyje, ketvirtadienį po frakcijos narių susitikimo jis sakė, jog apie tai nebuvo kalbama. „Nekalbėjome, net nebuvo keliamas klausimas, buvo daug kitų darbų“, – po frakcijos posėdžio žurnalistams sakė A.Valinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius