Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 20

G.Landsbergis apie Rusijos žingsnius dėl Ukrainos: dabar atrodo, kad viskas yra parengta tikrai atakai

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad situacija dėl Rusijos keliamos įtampos Ukrainoje yra pavojinga. Spręsdamas pagal dabartinę padėtį, jis mano, kad viskas yra parengta tikrai Rusijos atakai prieš Ukrainą.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

G.Landsbergio teigimu, nuo krizės pradžios, kai paskelbta, kad Rusija turi planų pulti Ukrainą, Lietuva kalbėjo apie tai, jog Maskva formuos tai, kas vadinama įtikinamu pavojumi.

„Kitaip tariant, kad NATO partneriai ir kitos valstybės, ir pati Ukraina neabejotų, jog puolimas yra įmanomas. Manau, kad mes artėjame prie tokios situacijos, kai bus sunku atskirti Rusijos intencijas: ar tai yra vis dar kokia nors galimybė kaip blefavimo, ar tai yra tikros atakos. Dabar atrodo, kad viskas yra parengta tikrai atakai“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams komentavo užsienio reikalų ministras.

JAV prezidentas Joe Bidenas pareiškė, kad būtų rimtai reaguojama, jeigu Rusija įsiveržtų į Ukrainą.

G.Landsbergio teigimu, ir Europos Sąjungoje vyksta diskusijos dėl galimų sankcijų, kad būtų pasirengta dėl aiškių atsako priemonių atakos prieš Ukrainą atveju.

Iš to, ką girdėjo ministras, panašu, kad pokalbiuose su Rusija naujoji Vokietijos vyriausybė yra linkusi naudoti ir „NordStream“ elementą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius