Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 05 10

G. Landsbergis dalyvaus neformaliame užsienio reikalų ministrų susitikime

Gegužės 11–14 dienomis užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis lankysis Švedijoje. Vizito metu ministras dalyvaus neformaliame Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrų susitikime (Gymnich), kurį rengia šį pusmetį ES Tarybai pirmininkaujanti Švedija, rašoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime spaudai.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Gegužės 11 dieną ministras G.Landsbergis susitiks su Švedijos Ministru Pirmininku Ulf Kristersson, su kuriuo aptars regioninio saugumo, pasirengimo NATO viršūnių susitikimui Vilniuje, paramos Ukrainai, sankcijų, ES darbotvarkės ir dvišalio bendradarbiavimo klausimus.

Lietuvos diplomatijos vadovas dalyvaus JAV analitinio centro „Atlantic Council“ kartu su Lietuvos, Vokietijos ir Portugalijos ambasadomis Švedijoje organizuojamoje konferencijoje „Road to Vilnius“, kurioje bus diskutuojama apie NATO viršūnių susitikimo Vilniuje tikslus ir galimus rezultatus. Tiesioginę renginio transliaciją gegužės 11 dieną 14:00–16:00 (Lietuvos laiku) galima stebėti čia.

Gegužės 12 dieną Gymnicho susitikimo metu ES užsienio reikalų ministrai aptars Rusijos agresijos prieš Ukrainą klausimą, tolesnius ES veiksmus tęsiant paramą Ukrainai, siekiant kuo platesnės paramos Ukrainos taikos formulei. Ministrai taip pat diskutuos dėl ES ir Kinijos santykių ateities.

Gegužės 13 dieną Stokholme vyks antrasis ES ir Indijos–Ramiojo vandenynų regiono užsienio reikalų ministrų forumas, kuriame ministras G.Landsbergis dalyvaus diskusijoje apie tvarų ekonominį augimą ir ekonominio atsparumo stiprinimą.

Susitikimo paraštėse vyks neformalus ES ir Indijos bei Ramiojo vandenynų regiono valstybių užsienio reikalų ministrų susitikimas su Ukrainos užsienio reikalų ministru D.Kuleba. Taip pat numatyti Lietuvos diplomatijos vadovo susitikimai su Indijos, Indonezijos ir Singapūro užsienio reikalų ministrais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius