Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti
2022 10 10

G.Landsbergis: kaltindamas Vakarus ruošiant išpuolius A.Lukašenka šaukiasi dėmesio

Kaltindamas Vakarus ruošiant išpuolius prieš Baltarusiją jos autoritarinis vadovas Aliaksandras Lukašenka šaukiasi dėmesio šalies ekonomikai eižėjant į šipulius, sako Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / „Scanpix“/AFP

„Visi tie kalbėjimai man primena tokį pagalbos šauksmą. Iš mūsų turimos informacijos, ekonomika yra šipuliuose, subyrėjusi, dėl sankcijų, dėl izoliacijos. Reikia turėti galvoje, kad tai yra daug silpnesnė valstybė nei Rusija, visom prasmėm, – pirmadienį žurnalistams Seime sakė G.Landsbergis. – Politiškai A.Lukašenka neturi jokio panašaus legitimumo kaip Rusija, ir nesėkmingai vykstantis Rusijos karas, panašu, kad tempia Baltarusiją į globalios izoliacijos duobę“.

Baltarusijos valstybinė naujienų agentūra „BelTA“ pirmadienį cituoja A.Lukašenkos kaltinimus NATO ir kai kurioms Europos šalims, esą jos planuoja išpuolius prieš Baltarusiją.

Anot „BelTA“, saugumo klausimams skirtoje konferencijoje A.Lukašenka taip pat teigė, esą Lenkijoje, Lietuvoje ir Ukrainoje pradėti rengti baltarusių radikalų kovotojai, kurie turėtų Baltarusijoje vykdyti sabotažo aktus, teroristinius išpuolius, organizuoti karinį ir tai tampa tiesiogine grėsme.

„Bandymas šaukti apie įvairius kaimyninių valstybių ruošiamus veiksmus yra dėmesio patraukimas, galbūt vienintelis dalykas, ko jis (A.Lukašenka) tikisi, kad tokiu būdu sukeltų ukrainiečiams papildomų problemų, siekiant išlaikyti pajėgas šiaurinėj Ukrainos dalyje, bet ukrainiečiai tą seniai darė ir tas rizikas mato panašiai kaip mes“, – tokius A.Lukašenkos pareiškimus komentavo G.Landsbergis.

Jis taip pat patvirtino, jog jokių žinių apie galimas provokacijas iš Baltarusijos nėra ir grėsmės lygis nepakitęs.

„Faktai, kuriuos mes turim, tiek iš viešų šaltinių, tiek iš mūsų tarnybų, kol kas neleidžia matyti jokių veiksmų, kurie būtų nukreipti prieš Lietuvą, kaip nors keistų mūsų situaciją. Tiesą sakant, ganėtinai priešingai, technika yra išvežama iš Baltarusijos, panašu, kad ji bus panaudota prieš Ukrainą, greičiausiai fronte, tiesiog Rusijai trūksta nuosavos ginkluotės ir ji telkia viską, ką gali, paimdama ir iš Baltarusijos“, – sakė užsienio reikalų ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius