-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 03

G.Landsbergis kreipėsi į konservatorius: negaliu pažadėti lengvų metų, bet atlaikysime

Didžiausios valdančiosios partijos – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) – pirmininkas Gabrielius Landsbergis dalyvaudamas konservatorių sąskrydyje sakė negalintis pažadėti lengvų ateinančių metų, bet duoda žodį dėl to, kad jiems esame pasiruošę. Kartu dešiniųjų lyderis pažymėjo, kad TS-LKD bendruomenė yra ta, kur kiekvienas nuo lopšio žinojo, jog tokie laikai, kaip dabar, gali ateiti, kad reikia jų nebijoti, juos pasitikti drąsiai, priešą galima atremti, kovą laimėti, valstybę sustiprinti, o draugams, kurie yra užpulti, padėti.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Šeštadienį po ketverių metų pertraukos Molėtų rajone vyksta TS-LKD sąskrydis.

Jame į partijos narius kreipęsis G.Landsbergis sakė, kad tiek laiko laukti reikėjo, nes tikėtasi vis geresnių metų: buvo COVID-19 pandemija, kiti iššūkiai.

„Ir jau atrodė, kad kitąmet tikrai atsikelsime į geresnius metus ir susirinksime, ir galėsime gyventi įprastu ritmu. Džiaugiuosi, kad tam tikro normalumo atsirado. Lyg ir nebereikia kaukių dėvėti, lyg ir galime būti arti vienas kito. Bet ar iš tikrųjų galime pasakyti, kad jau atėjome į normalius, mums įprastus laikus, tuos, kuriuos palikome 2019-aisiais, 2020-aisiais? Turbūt, deja, ne“, – kalbėjo jis.

Konservatorių lyderis aiškino, kad labai norėtų palinkėti ir pažadėti, jog jau kitais metais bus taip, kaip buvo 2020-aisiais. Tačiau to jis padaryti negali.

Kartu G.Landsbergis teigė galintis pasakyti viena: kiek sąskrydžių TS-LKD turėjo, dažniausiai kalbėdavo, kad turime būti pasiruošę būtent tokiems laikams, kokie yra šiandien.

„Ir aš puikiai žinau, ir esu tuo visiškai įsitikinęs, kad jeigu yra bendruomenė, kur nuo savo lopšio kiekvienas čia esantis žinojo, kad tokie laikai gali ateiti, kad reikia jų nebijoti, kad reikia juos pasitikti drąsiai, kad priešą galima atremti, kad kovą galima laimėti, valstybę galima sustiprinti, draugams, kurie yra užpulti, galima padėti, tai šita bendruomenė yra čia.

Dėl to aš jums negaliu pažadėti lengvų ateinančių metų. Bet aš galiu pažadėti tokius, kokiems esame tikrai pasiruošę. (...) Ir pasiruoškime, kaip ir minėjau, nebūtinai lengviausiems, bet tiems metams, kuriuos mes atlaikysime“, – partijos nariams sakė jis.

TS-LKD pirmininko pavaduotoja, partijos frakcijos Seime seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė irgi kalbėjo apie tai, kad pastarasis laikas tiek bendruomenei, tiek kiekvienam atskirai nebuvo lengvas.

Anot jos, per dvejus parlamento kadencijos metus tiek visko įvyko.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė
Lukas Balandis / BNS nuotr./Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė

„Ir kylanti dar viena įkalnė, klausimas, ar po to bus lengva nuokalnė, ar dar sunkesni išbandymai ir statūs šlaitai. Bet žinau, kad su šita bendruomene galima padaryti viską. Man labai malonu, kad mūsų frakcija Seime yra gausi, turinti kai kuriais klausimais ir skirtingas nuomones, bet visada sugebanti susitarti, ir sugebanti vieni su kitais kalbėtis, – TS-LKD sąskrydyje kalbėjo R.Morkūnaitė-Mikulėnienė.

– Lygiai taip pat ramu ir smagu, kad Vyriausybė yra tokia, kokia ji yra šiandien, kad kiekvienas ministras, Vyriausybės narys dirba maksimaliai. Ir man yra ramu, kad ir mūsų balsas pasaulyje yra girdimas, ir kada čia su įvairiais iššūkiais yra susidorojama, ir padedama mažiausiems. Galbūt, kaip visada sakoma, kad mes galėtumėme geriau, aiškiau pasakyti žmonėms, ką darome, koks yra mūsų planas, tai šiandien ir apie tai pasikalbėsime. Tačiau, nepaisant sunkių laikų, būkime ramūs, kad šita politinė jėga yra prisiėmusi atsakomybę ir kad mes padarysime viską drauge, kad Lietuva būtų stipresnė.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius