Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 03 24

G.Landsbergis: nors Rusija karą pralaimi, būtina toliau tiekti Ukrainai paramą

Nors Rusija pralaimi prieš mėnesį savo pradėtą karą, besiginančiai Ukrainai toliau reikia tiekti pagalbą, kad ji išstumtų agresorių lauk, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Galim aiškiai pasakyti, kad (Rusijos prezidentas Vladimiras) Putinas karą pralaimi. Tas jau yra visų ekspertų įtvirtinta, kad Rusija yra užstrigusi kare. Aišku, tai neguodžia tų žmonių, kurie gyvena Mariupolyje ar kituose apsuptuose miestuose, kurie yra nuolat bombarduojami“, – žurnalistams ketvirtadienį Seime sakė ministras.

„Dėl to, nepaisant to pripažinto fakto, kad yra pralaimima, pagalba toliau turi būti tiekiama tam, kad Ukraina įgytų didesnį pajėgumą ne tik sustabdyti, ne tik atmušti, bet ir pradėti stumti lauk“, – kalbėjo G.Landsbergis.

Tuo tarpu premjerė Ingrida Šimonytė teigė, jog Ukrainoje „tiesiog vyksta gėrio kova su blogiu ir blogis kariauja nesilaikydamas jokių taisyklių“.

„Tie nuostoliai, kuriuos patiria Ukraina kaip valstybė, turiu mintyje sugadintą infrastruktūrą, įmones, tiltus, kelius – viską, ką beišvardinsi, visa tai yra atkuriama. Bet žmonės, kurie žūsta, ir tie , kurie kovoja, ir tie, kurie yra civiliai, ir žūsta dėl to, kad Rusijos kariuomenė nesirenka taikinių – šitų žmonių jau niekas nesugrąžins. Ir akivaizdu, kad kiekviena tokia žūtis yra beprasmė ir karo nusikaltimas į Putino ir jo sėbrų bylą“, – kalbėjo ji.

Premjerė taip pat pabrėžė, kad Rusijos veiksmai Ukrainos atominėse elektrinėse „gali sukelti labai didelę žalą iš esmės dideliems regionams, gal net ir globalią“.

Rusija invaziją į Ukrainą pradėjo prieš mėnesį – vasario 24 dieną. Vakarų šalys Rusijai įvedė griežtas sankcijas, o Ukrainai tiekia paramą, taip pat ir karinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius