Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 14

G.Landsbergis ragina migrantus netikėti gandais apie ES sienos atvėrimą

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ragina netikėti socialiniuose tinkluose sklindančiais gandais apie ketinimus Baltarusijos pasienyje esantiems migrantams atverti Europos Sąjungos (ES) sieną.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Matome vis daugiau klaidinančių teiginių, Twitter žinučių ir pranešimų apie situaciją pasienyje. ES siena išliks apsaugota. Nepasitikėkite melu ir nekelkite pavojaus savo gyvybei“, – sekmadienį tviteryje rašė G.Lansbergis.

Vokietijos užsienio reikalų ministerija tviteryje taip pat paneigė gandus apie ketinimus įsileisti pasienyje su Lenkija įstrigusius migrantus.

„Gandai, kad Vokietija planuoja siųsti autobusus žmonėms paimti iš Baltarusijos per Lenkiją į Vokietiją, yra klaidingi. Tie, kas kas skleidžia šį melą, stato žmones į didelį pavojų“, – teigiama ministerijos žinutėje.

Lenkijos televizija „Polsat“ penktadienį skelbė, kad Miuncheno valdžia siūlo priimti migrantus, įstrigusius Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje. Teigta, kad migrantai galėtų būti priimti tiek pagal regionines, tiek pagal valstybines programas.

Padėtis Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje komplikavosi lapkričio 8 dieną, prie Lenkijos sienos iš Baltarusijos pusės susirinkus keliems tūkstančiams migrantų iš Vidurinių Rytų, norinčių patekti į ES. Lenkijos pareigūnai padėtį apibūdina kaip sunkiausią akimirką nuo krizės pasienyje pradžios.

ES kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija keršijant už bloko sankcijas Minskui dėl represijų prieš opoziciją.

Baltarusija tai neigia ir kaltina Lenkiją pažeidžiant savo humanitarinius įsipareigojimus dėl to, kad ši neįsileidžia migrantų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius