-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 01 /16:17

G.Landsbergis sako, kad rusai nuo karo pradžios Lietuvos sieną kirto 130 tūkst. kartų

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad Rusijos piliečiai 130 tūkst. kartų kirto Lietuvos sieną nuo Maskvos invazijos į Ukrainą pradžios vasarį.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Lietuvos sieną nuo karo pradžios su rusišku pasu ir Šengeno viza kirto daugiau nei 130 tūkst. Rusijos piliečių. Tai yra kirtimų buvo, žmonių galėjo būti ir mažiau, jei pilietis kirto sieną ne vieną kartą“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Europos Sąjungai (ES) sutariant panaikinti supaprastintą vizų režimą rusams, Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos ir Suomijos atstovai kitą savaitę turėtų pradėti tartis, kaip galima būtų įgyvendinti regioninį sprendimą neįsileisti dalies Rusijos piliečių, turinčių šias vizas, teigė ministras.

„Ateinančią savaitę bus pirmieji susitikimai penkių valstybių, tikimės rasti bendrą sutarimą“, – kalbėjo G.Landsbergis.

„Gali būti ir papildomi klausimai kertantiesiems sieną, gali būti ir išankstinis įspėjimas, informuojant, kokios keleivių grupės bus praleidžiamos: humanitariniais pagrindais gavę vizas, diplomatai“, – pridūrė jis.

Lietuvos diplomatijos vadovo teigimu, iš viso šiuo metu rusai turi 12 mln. galiojančių Šengeno vizų.

Kalbėdamas apie panaikintą supaprastintą vizų režimą rusams, G.Landsbergis teigė, jog tai ne tik pabrangins vizas ir ištęs jų išdavimo terminus, bet leis konsulams „labai atidžiai tikrinti papildomais klausimais tuos žmones, kurie kreipsis“.

Planai riboti rusų turistus Europoje – naujausias Bendrijos narių bandymas priversti Rusiją nutraukti daugiau nei pusmetį trunkantį karą Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius