Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 27

G.Landsbergis siūlo S.Cichanouskajai steigti atstovybes užsienyje

Seimo opozicijos lyderis konservatorius Gabrielius Landsbergis ketvirtadienį pasiūlė Baltarusijos opozicijos kandidatei prezidento rinkimuose Sviatlanai Cichanouskajai steigti jos suburtos Koordinacinės tarybos atstovybes užsienyje.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Jo teigimu, prieš Aliaksandro Lukašenkos režimą protestuojantys baltarusiai gali pasinaudoti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo patirtimi.

„Vienas iš efektyviausių instrumentų, padėjusių skleisti žinią apie Lietuvos laisvės siekį Vakarų pasaulyje buvo vadinamieji informacijos centrai – nepriklausomos Lietuvos atstovybės, veikusios JAV ir Europos valstybėse. Tokiu instrumentu gali pasinaudoti ir Jūsų inicijuota ir suburta Nacionalinė koordinacinė taryba, kuri gali ir turi tapti tikruosius Baltarusijos žmonių interesus atstovaujančia institucija ir kalbėti būsimos naujos, demokratiškai išrinktos valdžios vardu”, – viešame laiške rašė G.Landsbergis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Sviatlana Cichanouskaja
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Sviatlana Cichanouskaja

Politikas sakė tikįs, kad prie atstovybių galėtų jungtis ir „geros valios Baltarusijos diplomatai, galintys pasirinkti atstovauti ne krauju susitepusį režimą, o Baltarusijos žmones“.

„Nuoširdžiai siūlau Jums apsvarstyti šią idėją, o mes esame pasirengę suteikti reikiamą politinę, teisinę ir kitokią paramą jos realizavimui“, – teigė G.Landsbergis.

S.Cichanouskaja šiuo metu yra Lietuvoje. Ji buvo priversta palikti Baltarusiją, kai paskelbė nepripažįstanti A.Lukašenkos pergalės suklastotuose prezidento rinkimuose. Ji reikalauja surengti naujus rinkimus ir deryboms įkūrė Koordinacinę tarybą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius