Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 06 12

G.Landsbergis: sprendimas šalinti M.Adomėną iš partijos – skaudus, bet reikalingas

Sprendimas šalinti parlamentarą Mantą Adomėną iš partijos yra skaudus, bet reikalingas, teigia Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis. Pasak jo, M.Adomėno išmetimas rodo, kad partija sugeba savikritiškai įvertinti savo narių veiksmus.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Tai yra skaudus sprendimas, bet norint užtikrinti partijos integralumą, ypač visų tų kaltinimų, tyrimų kontekste, tai yra reikalinga“, – BNS antradienį sakė G.Landsbergis.

„Pasitikiu mūsų priežiūra, manau, kad jos veikla įrodo, kad partija gali būti atspari, savikritiška ir save įvertinti taip, kaip reikia tam, kad išlaikytume žmonių pasitikėjimą“, – pridūrė jis.

M.Adomėnas iš opozicinių konservatorių šalinamas dėl ryšių su teisme nagrinėjamoje politinės korupcijos byloje figūruojančiu koncernu „MG Baltic“.

Žiniasklaida skelbė, kad parlamentaras dalyvavo konservatorių partijos pirmininko rinkimuose su „MG Baltic“ palakymu, tarėsi dėl finansinės paramos rinkimams ir tuometinio koncerno viceprezidento Raimondo Kurlianskio buvęs įtikintas balsavo už koncernui naudingas pataisas.

Klausiamas, ar M.Adomėnas turėtų likti TS–LKD frakcijoje ar apskritai Seime, G.Landsbergis tvirtino, kad Priežiūros komiteto sprendimas mesti jį iš partijos „yra griežtas ir pakankamas“.

„Toliau tas žmogus, Mantas Adomėnas, tuos sprendimus priims pats“, – sakė konservatorių lyderis.

TS–LKD Priežiūros komiteto sprendimas gali būti skundžiamas partijos prezidiumui.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mantas Adomėnas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mantas Adomėnas

Naujienų portalo delfi.lt praėjusią savaitę skelbtoje politinės korupcijos bylos medžiagoje M.Adomėnas pripažįsta gavęs „MG Baltic“ palaikymą dalyvauti TS-LKD pirmininko rinkimuose, kad atimtų balsų iš tuometinio kandidato Gabrieliaus Landsbergio, taip pat taręsis dėl finansinės paramos rinkimams bei R. Kurlianskio buvęs įtikintas balsuoti už koncernui naudingas pataisas.

M.Adomėnas teigė su tuometiniu koncerno viceprezidentu susitikęs kelis kartus nuo 2014 iki 2016 metų pakalbėti apie politinius procesus. Verslininkas esą pageidavo, kad M. Adomėnas nekliudytų į Vilniaus merus kandidatuoti Mykolui Majauskui.

Praėjusią savaitę M. Adomėnas tikino visas minimas aplinkybes jau paaiškinęs TS-LKD Priežiūros komitetui, patvirtino, kad liudijimai yra teisingi, tik pabrėžė, jog R. Kurlianskio paramą dėl kandidatavimo konservatorių pirmininko rinkimuose gavo jau paskelbęs, kad juose dalyvaus. Jis taip pat pabrėžė siekęs teisėtos R. Kurlianskio, kaip fizinio asmens, paramos – ji, kaip numato įstatymai, šiuo metu negali viršyti 8760 eurų.

Partijos pirmininkas G. Landsbergis, įvertinęs paskelbtą medžiagą, sakė, kad kai kurie minimi epizodai jam primena bandymus užvaldyti TS–LKD.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius