Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 15 /17:07

G.Nausėda apie I.Šimonytės sprendimą: tai ne pergalė, o veikiau pralaimėjimas

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį lankydamasis Briuselyje su žurnalistais kalbėjo ir apie Ingridos Šimonytės sprendimą, kad Vyriausybė toliau dirbs ta pačia apimtimi. Anot prezidento, premjerės sprendimas yra ne pergalė, o greičiau pralaimėjimas.
Prezidentas Gitanas Nausėda Šalčininkuose pasiskiepijo trečiuoju skiepu nuo Covid-19
Prezidentas Gitanas Nausėda / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

G.Nausėda teigė nekalbėsiąs apie pirmadienio susitikimą su I.Šimonyte, nes tai buvęs atviras pokalbis apie situaciją.

„Vakarykštis sprendimas premjerės nemanau, kad yra pergalė, tai veikiau pralaimėjimas. Manau, kaip negali būti, kad už dviejų ministrų klaidas atsakomybę prisiima visa Vyriausybė ir atsistatydina, nemanau, kad toks sprendimas yra tinkamas.

Lygiai taip pat negali būti kolektyvinės neatsakomybės, kuomet vienas dengia kitus ir susidaro aklos gynybos grupė, ko negali būti, kuomet kalbame apie Vyriausybę“, – kalbėjo prezidentas.

Jo teigimu, liko ne tik ministrai, bet ir neatsakyti klausimai, kodėl skiriasi vertybinės nuotaikos ir reali politika.

„Lieka neatsakyti klausimai dėl atskirų ministrų politinės atsakomybės, Jeigu galvojama, kad suradus paskubomis tą iešmininką, visų mundurai liks švarūs, išplauti, tai manau, kad tikrai taip nėra. Ir išeikite į gatvę ir paklauskite žmonių, jie jums turbūt atsakys tą patį“, – kritiškai situaciją vertina šalies prezidentas.

Jis priminė, kad kuomet dabartinė valdančioji koalicija buvo opozicijoje, ji kėlė tuometiniams ministrams aukštus standartus.

„Dabar tie standartai nusileido žemai, klausimas, ar dėl to, kad jie taikomi sau, o ne kitiems, kaip tada“, – kalbėjo prezidentas.

Dėl baltarusiškų trąšų prezidentas pasisakė primindamas, kad viešoje erdvėje rodant „kažkokius iškarpytus susirašinėjimų fragmentus žmonių be pavardžių“ esą tenorima nukreipti dėmesį nuo savo problemų, mėginant įtraukti kitas institucijas.

„Mano visi pasisakymai nuo pat konflikto su Baltarusija pradžios yra nukreipti į tai, kad Baltarusijai turi būti taikomos kuo platesnės ir gilesnės sankcijos. Nes tokia yra mūsų santykių ir noro paveikti šitą režimą kainą.

Esu ir tiesiogiai pasakęs, kad tai gali skaudėti ir kainuoti taip pat. Bet priešingu atveju mes nieko nepasieksime. Trąšų klausimu mes turime kalbėtis visi kartu, ieškoti sąjungininkų paramos ir belieka apgailestauti dėl to, kad turėjome pakankamai daug gražaus laiko tai padaryti per pastaruosius keturis mėnesius, bet apie visa tai kalbame dabar. Kodėl?“ – retoriškai pasisakymą baigė G.Nausėda.

I.Šimonytė antradienio vakarą pranešė, kad Vyriausybė liks dirbti ta pačia sudėtimi, nors du ministrai – užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ir susisiekimo ministras Marius Skuodis – buvo parašę atsistatydinimo pareiškimus, kilus skandalui dėl per Lietuvą traukiniais gabenamas baltarusiškas trąšas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius