-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 23 /13:15

G.Nausėda apie „valstiečių“ paramą: nei džiaugiuosi, nei nesidžiaugiu

Kandidatas į prezidentus Gitanas Nausėda sako, kad aktyviai nesiekė „valstiečių“ paramos antrajame rinkimų ture, todėl valdančiųjų pareiškimais „nei džiaugiasi, nei nesidžiaugia“.
Ramūnas Karbauskis, Gitanas Nausėda
Ramūnas Karbauskis, Gitanas Nausėda / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Nei džiaugiuosi, nei nesidžiaugiu. Noriu tik pasakyti vieną dalyką: tai, kad nuėjau vakar į šitą frakciją, tikrai nebuvo pats maloniausias užsiėmimas. Bet jei mes politiką įsivaizduotumėme kaip vakarėlius, kuriuose gali pabūti su savo draugais ir šalininkais, tokio įsivaizdavimo neturiu“, – žurnalistams savo rinkimų štabe ketvirtadienį sakė G.Nausėda.

„Valstiečių“ frakcijoje trečiadienį jis sakė apsilankęs norėdamas atsakyti į pateiktus svarbius klausimus. Anot kandidato, svarbiausia, kad paramą išsakiusios partijos nekeltų reikalavimų.

„Pasakėme: partijos gali mus remti, gali neremti, mes su tuo niekaip nekovosime. Svarbiausia, kad jos mums nekeltų jokių išankstinių reikalavimų, nes mes paprasčiausiai jų nevykdysime“, – teigė G.Nausėda.

G.Nausėda netinkamais gąsdinimais vadino „valstiečių“ teiginius, jog jie jį parėmė tam, kad nelaimėtų konservatorių remiama Ingrida Šimonytė.

„Gąsdinimai turbūt tikrai nėra ta priemonė, kuria reikėtų kliautis politinėje konkurencijoje. Ne gąsdinti reikia, o atvirkščiai – žmones konstruktyviai kviesti, agituoti, pirmiausia, agituoti ne už kokią nors personaliją, o agituoti būti pilietiškais“, – kalbėjo kandidatas.

„Valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis ketvirtadienį taip pat žadėjo, jog Seimas atsisakys visų parlamentinių tyrimų, jei naujasis prezidentas pertvarkys prokuratūros sistemą ir užtikrins jos nepriklausomumą.

G.Nausėda, nors ir tvirtina, kad kai kurie Seimo tyrimai yra „stipriai asmeniškai motyvuoti“, sutinka, kad prokuratūros nepriklausomumui didinti „tikrai yra rezervų“

„Yra visiškai nenormali situacija, kuomet, kaip sako politikai, dėl to, kad prokuratūra nedirba savo darbo, mes privalome dirbti už prokuratūrą. Tai mes visiškai pažeidžiame valdžios atskyrimo principą, sakome, kad yra kažkokia valdžios atšaka neįgali, ir mes dirbsime už ją. Tai gal sutvarkykime tą valdžios atšaką“, – svarstė jis.

„Tikrai aš esu pasirengęs dirbti teisėtvarkos ir teisėsaugos srityje, kad turėtumėme nepriklausomus teismus ir prokuratūrą. Esant nepriklausomam prezidentui, patikėkite, tikrai kišeninių prokurorų nebus“, – pridūrė kandidatas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius