-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 24

G.Nausėda atmeta kritiką dėl rinkimų kampanijos finansų: išleidau dvigubai mažiau pinigų

Šalies vadovas Gitanas Nausėda atmeta dalies valdančiųjų politikų kritiką dėl prezidento rinkimų kampanijos finansavimo.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Tai, kad prezidentas rinkimų kampanijai išleido dvigubai mažiau pinigų, rinkdamas privačias lėšas, jam reikia aiškintis“, – Paryžiuje žurnalistams sakė G.Nausėda.

„Tačiau kad partiniai kandidatai, išleisdami biudžetines lėšas gerokai didesnes, taškė pinigus į kairę, į dešinę, jiems tai nekelia klausimų. Reiškia, aiškintis turiu aš, nes išleidau mažai pinigų, o jie, kadangi leido pinigus dosniai ir laisvai, aiškintis neturi“, – pridūrė jis.

Praėjusią savaitę konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis, komentuodamas galimai neskaidriai savivaldoje politikų naudojamas lėšas, kritikavo ir šalies vadovą, kuris, anot jo, neatsakė į visuomenės keliamus klausimus apie kampanijos finansavimą ir skolų grąžinimą.

2019 metais laimėjęs rinkimus, G. Nausėda nurodė kampanijai surinkęs 291 tūkst. eurų, o išleidęs beveik 40 tūkst. eurų daugiau. Ši skola buvo likusi už politinę reklamą televizijoje.

Žurnalistai tuomet kėlė klausimus, iš kur šią sumą G. Nausėda ketina padengti, mat paskutinė viešai prieinama pajamų deklaracija rodė, jog šalies vadovas tokių pinigų neturi. Savo ruožtu prezidentas tuomet teigė skolą ketinantis padengti iš savų pinigų.

Premjerės Ingridos Šimonytės finansinėje ataskaitoje nurodyta, kad ji per politinę kampaniją surinko beveik 693 tūkst. eurų – bemaž dvigubai daugiau nei G.Nausėda. Konservatorių kandidatė rinkimams išleido panašiai tiek, kiek ir surinko pajamų.

Turimo biudžeto neviršijo ir į antrąjį turą nepatekęs tuometis premjeras Saulius Skvernelis. Savo rinkimų kampanijai jis surinko beveik 595 tūkst. eurų, panašią sumą ir išleido.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius