Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 13

G.Nausėda dalyvauja kovai su antisemitizmu skirtame forume

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį Švedijoje dalyvaus tarptautiniame forume, skirtame Holokausto atminimui ir kovai su antisemitizmu. Tarptautinis Holokausto aukų atminimo ir kovos su antisemitizmu forumas „Atsiminkime – Reaguokime“ rengiamas Malmėje.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Forumo metu bus pristatyti valstybių, tarp jų ir Lietuvos, įsipareigojimai stiprinti Holokausto atminimą ir kovoti su antisemitizmu, pranešė Prezidentūra.

Plenarinėje sesijoje kalbės Švedijos premjeras Stefanas Lofvenas, Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charlesas Michelis, Izraelio prezidentas Isaacas Herzogas, Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas, JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas, kt.

Lietuvos prezidentas kalbės forumo paraštėse vykstančiame renginyje, pavadintame „Saugant atminimą, kovojant su iškraipymais“.

„Iki šiol skaudžiai jaučiame savo bendrapiliečių, Lietuvos žydų, netektį. Privalome užtikrinti, kad būsimos kartos prisimintų ir apmąstytų skaudžias Holokausto pamokas. Suvokdami, kad praeities košmarai negali kartotis, turime kovoti su visais bandymais klastoti istoriją ir kurstyti neapykantą“, – Prezidentūros pranešime cituojamas G.Nausėda.

Trečiadienio vakarą Danijos sostinėje Kopenhagoje numatytas G.Nausėdos susitikimas su šios šalies lietuvių bendruomene.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius