-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 28

G.Nausėda interviu CNN: dėl Baltarusijos terorizmo reikia bausti ir Rusiją

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda interviu JAV televizijai CNN valstybės remiamu terorizmu pavadino Baltarusijos elgesį nutupdant lėktuvą ir teigė, jog režimas turi sumokėti politinę ir ekonominę kainą. Šalies vadovas pareiškė, kad pasekmių turi sulaukti ir Minską remianti Maskva. G.Nausėda taip pat pakomentavo, ko tikisi iš JAV prezidento Joe Bideno susitikimo su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu.

„Tai buvo valstybės remiamas teroristinis aktas, siekiant sučiupti opozicijos žurnalistą Romaną Protasevičių ir jo merginą“, – CNN teigė Lietuvos prezidentas.

„Turime ne tik tai pasmerkti, bet ir pasiekti, kad (režimas) sumokėtų maksimalią ekonominę ir politinę kainą“, – pridūrė G.Nausėda.

Jis kalbėjo, kad Baltarusija yra ekonomiškai silpna šalis, visiškai priklausoma nuo Rusijos finansiškai ir energetiškai.

„Turime išlaikyti spaudimą ne tik Baltarusijai ir Rusijai, nes Rusija daugeliu atveju remia šį režimą“, – teigė G.Nausėda.

Lietuvos prezidentas patvirtino žiniasklaidos paskelbtą informaciją, kad elektroninis laiškas apie tariamą bombą atėjo vėliau nei Minsko pareigūnai nurodė lėktuvui leistis.

CNN žurnalistė prezidento taip pat paklausė, ar Europos Sąjungos įvestas skrydžių apribojimas nepaverčia režimo įkaitais visos Baltarusijos visuomenės.

G.Nausėda sakė suprantantis susirūpinimą, bet pabrėžė, kad ES turėjo pereiti nuo deklaracijų prie realių sprendimų, kurie turėtų ekonominį ir politinį poveikį.

„Baltarusijos avialinijų uždraudimas patekti į ES oro erdvę yra labai skausmingas sprendimas. Baltarusijos oro erdvės paskelbimas nesaugia ES lėktuvams taip pat yra skausmingas, nes šie skrydžiai atneša pajamų režimui. Tai finansinė ir ekonominė priemonė“, – teigė jis.

G.Nausėdos teigimu, sankcijų taip pat turės sulaukti Baltarusijos valstybės valdomos įmonės.

Paklaustas, ko tikisi iš būsimo JAV prezidento Joe Bideno susitikimo su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu, G.Nausėda atsakė laukiantis, kad jame būtų iškeltas Baltarusijos režimo klausimas.

„Prezidentas Bidenas turėtų kalbėti su prezidentu Putinu apie Baltarusijos režimo perspektyvą ir išlaikyti spaudimą Baltarusija ir Rusijai, kad būtų rastas sprendimas Baltarusijai“, – teigė G.Nausėda.

JAV ir Rusijos prezidentai pirmųjų derybų susitiks birželio 16-ąją Ženevoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius