-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 07 /21:20

G.Nausėda ir visi Prezidentūros darbuotojai – saviizoliacijoje: galėjo kontaktuoti su LNOBT vadovu

Prezidentui Gitanui Nausėdai bei visiems kitiems Prezidentūros darbuotojams nurodyta saviizoliuotis, nes vienas iš darbuotojų prieš savaitę galėjo turėti kontaktą su koronavirusu sergančiu žmogumi. Prezidento komandos nariai galėjo turėti kontaktą su koronavirusu užsikrėtusiu Lietuvos Nacionalinio operos ir baleto teatro vadovu Jonu Sakalausku praėjusį savaitgalį pajūryje vykusioje Klaipėdos miesto gimtadienio šventėje.
Gitanas Nausėda, Jonas Sakalauskas
Gitanas Nausėda, Jonas Sakalauskas / 15min nuotr.

15min šaltinių duomenimis, su Prezidentūra susijęs asmuo, dėl kurio šiuo metu izoliuojasi visi Prezidentūros darbuotojai, yra LNOBT vadovas Jonas Sakalauskas, turėjęs kontaktą su G.Nausėdos komandos žmonėmis.

J.Sakalauskas praėjusią savaitę lankėsi Klaipėdoje, kur viešėjo ir G.Nausėdos komanda.

15min kreipėsi dėl šios informacijos į Prezidentūrą, tačiau jos atstovai teigė nekomentuosiantys dėl duomenų apsaugos sumetimų.

Tuo tarpu naujieną dėl Prezidentūros darbuotojų izoliacijos 15min patvirtino prezidento patarėjai Ieva Elenbergienė ir Antanas Manstavičius.

„Penktadienį po pietų paaiškėjus, kad vienas Prezidentūros darbuotojų prieš savaitę bendravo su koronavirusu užsikrėtusiu asmeniu, priimtas sprendimas visiems Prezidentūros darbuotojams izoliuotis, kol bus gauti darbuotojo COVID-19 testo rezultatai“, – 15min sakė A.Manstavičius.

I.Elenbergienė informavo, kad nurodymas izoliuotis visiems darbuotojams gautas apie 15 val.

„Nuo šiandien popietės saviizoliuojamės. Dėkinga, kad savaitgalis, tikimės, kad per savaitgalį žmones ištirs, turėsime atsakymą ir tuo remiantis priimsime tolimesnius sprendimus. Tikimės, kad nepasitvirtins COVID-19 atvejis“, – sakė ji.

Nuo šiandien saviizoliuojasi ir prezidentas Gitanas Nausėda.

Prezidentūra tikisi, kad su sergančiu kontaktavusio darbuotojo COVID-19 testo rezultatai paaiškės sekmadienį.

I.Elenbergienė tvirtino, kad Prezidentūros patalpose vykdoma dezinfekcija.

Penktadienį pranešta, kad J.Sakalauskui diagnozuota COVID-19 infekcija. Jis buvo vienas iš atlikėjų „Mėlynosios vakarienės“ koncertinėje programoje, kuri buvo Klaipėdos miesto gimtadienio dalis.

Rugpjūčio 1 d. Jonas Sakalauskas į Teatro aikštėje Klaipėdoje vykusią „Mėlynąją vakarienę“ atvyko prieš pat savo pasirodymą 20.00 val. Nei garso repeticijoje, nei pasiruošimo darbuose nedalyvavo. „Mėlynosios vakarienės“ scenoje atlikęs du kūrinius jis turėjo kelis tiesioginius kontaktus su žmonėmis, kurie šiuo metu taip pat yra saviizoliacijoje.

J.Sakalauskas taip pat dalyvavo Klaipėdos elinge vykusiame Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro renginyje, operoje „Skrajojantis olandas“, kuriame dalyvavo daugiau žymių žmonių, tarp jų – ir Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas bei kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas.

O.Kasabovos nuotr./Klaipėdos miesto meras V. Grubliauskas, muzikinio teatro vadovė L. Vilimienė ir kultūros ministras M. Kvietkauskas
O.Kasabovos nuotr./Klaipėdos miesto meras V. Grubliauskas, muzikinio teatro vadovė L. Vilimienė ir kultūros ministras M. Kvietkauskas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius