Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 31 /14:27

Gitanas Nausėda: Joe Bideną šiemet pamatysime Lietuvoje

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad šiemet Lietuvoje pamatysime Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentą Joe Bideną. Jis turėtų lankytis liepą Vilniuje vyksiančiame NATO viršūnių susitikime.
JAV prezidentas Joe Bidenas
JAV prezidentas Joe Bidenas / „AP“/„Scanpix“

„Bet kuriuo atveju šiais metais Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentą mes pamatysime Lietuvoje, aš tuo neabejoju“, – teigė G.Nausėda antradienį, lankydamasis Kėdainiuose.

Anot prezidento, tai įvyks liepos 11–12 d., kai Lietuvoje susitiks NATO lyderiai, bus aptariami regiono saugumo klausimai.

Prezidento patarėjas Ridas Jasiulionis BNS vėliau patvirtino, jog vizitų NATO viršūnių susitikime detalės yra derinamos su visomis šalimis, taip pat ir su Jungtinių Valstijų administracija, ir dėl J. Bideno vizito „jokių klausimų nekyla“.

JAV prezidentas Joe Bidenas pirmadienį sakė, jog ketina apsilankyti Lenkijoje, kuri yra labai svarbi beveik metus trunkančioms didžiulėms Vakarų pastangoms paremti Rusijos užpultą Ukrainą. Tiesa, jis teigė dar nežinąs, kada tai gali įvykti.

Liepos 11–12 dienomis Vilniuje vyksiančiame viršūnių susitikime tikimasi apie 40 NATO šalių narių ir šalių partnerių delegacijų, pirminiais duomenimis, renginyje dalyvaus ir delegacijas lydės apie 5 tūkst. žmonių. Toks susitikimas Lietuvoje bus rengiamas pirmą kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius