-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 25

G.Nausėda konkrečių atsakymų iš K.Adomaičio dėl komandos negavo

Prezidento Gitano Nausėdos ir kandidato į susisiekimo ministrus Kasparo Adomaičio pozicijos kai kur sutapo, tačiau šalies vadovui kilo klausimų dėl Laisvės partijos kandidato komandos.

G.Nausėdos atstovas sako, kad „labai konkretaus atsakymo“ dėl komandos kandidatas nepateikė.

„Prezidentui ypatingai svarbu, kad naujoji ministerijos vadovybė turėtų itin daug vadovavimo ir pokyčių valdymo patirties, todėl jei kažkuriais aspektais tokios patirties trūksta pačiam ministrui, labai svarbu, kokią komandą jis turės, kuri padės įgyvendinti tuos pokyčius“, – trečiadienį po prezidento susitikimo su K.Adomaičiu žurnalistams sakė Antanas Bubnelis.

„Klausimus apie komandą šiam kandidatui prezidentas uždavė, bet labai konkretaus atsakymo negavo“, – pridūrė jis.

Savo ruožtu K.Adomaitis sakė prezidentui užsiminęs apie kelis kandidatus. Anot jo, ieškant viceministrų, rinktis „yra iš ko“.

„Žiūriu labai plačiai į šitą situaciją – suprantu, kad reikia užpildyti atskiras sritis su kompetentingais specialistais, turinčiais žinių ir įdirbio šioje srityje“, – žurnalistams sakė K.Adomaitis.

„Rekomendacijas priimu iš visų – kalbuosi ir su partijos kolegomis, ir su žmonėmis, dirbančiais šiame sektoriuje“, – pridūrė jis.

Kalbėdamas apie prioritetus, A.Bubnelis pabrėžė, kad prezidentas teigiamai atsiliepė apie K.Adomaičio požiūrį į technologijų panaudojimą, viešojo transporto prieinamumo gerinimą bei poziciją dėl žalesnio transporto.

K.Adomaitis sakė pabrėžęs, kad Susisiekimo ministerijoje trūksta strateginės vizijos 10-20 metų į priekį.

VIDEO: Prezidentas susitiko su kandidatu į susisiekimo ministrus K.Adomaičiu – komentarai

„Strategijos ruošimo darbai vėluoja, tai automatiškai kliudo ir investicijoms susisiekimo srityje, nes nėra aiškumo, kokie bus prioritetai Lietuvoje“, – teigė kandidatas.

Pasak K.Adomaičio, jis prezidentui pristatė tris dalykus, kuriuos nori atsinešti į ministeriją – žaliąjį kursą, kokybinį šuolį įgyvendinant projektus bei skaidrumą ir atvirumą.

K.Adomaitis, kurį į ministrus pasiūlė Laisvės partija, yra trečiasis pretendentas į Vyriausybę, trečiadienį susitikęs su prezidentu.

Anksčiau K.Adomaitis buvo Vilniaus tarybos narys, dirbo privačiame sektoriuje miestų ekonomistu. Jis studijavo ekonomiką, finansus, psichologiją ir politikos mokslus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius