Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 17

G.Nausėda pritaria parlamentiniam tyrimui dėl I.Rozovos

Prezidentas Gitanas Nausėda sako pritariantis Seimo iniciatyvai atlikti parlamentinį tyrimą dėl parlamentarės Irinos Rozovos ryšių su Rusija.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Šalies vadovas sako, kad tyrimui yra pakankamai pagrindo, o parlamentas turi užtikrinti, kad Seime nebūtų nelojalių valstybei žmonių.

„Būtinai reikėtų tirti, nes tokius dalykus mes turime ištirti iki galo, ir tai turbūt yra viena iš tų sričių, kuriose parlamentinė kontrolė, parlamentinė komisija tikrai pateisina save“, – žurnalistams Rukloje antradienį sakė G.Nausėda.

TAIP PAT SKAITYKITE: Seime – pralaužti ledai dėl I.Rozovos ryšių tyrimo: parlamentarė nemano turinti nuodėmių

„Tai turi būti padaryta didžiausio atsakingumo lygiu, nes mes negalime sau leisti prabangos galimai turėti Seime nevisiškai lojalius valstybei asmenis, jeigu taip yra. Bet tai turi būti įrodyta, nes turime visų pirmiausia žmogaus teises“, – kalbėjo prezidentas.

„Jeigu nebūtų ugnies, tai turbūt nebūtų ir dūmų. Toli gražu ne prieš kiekvieną Seimo narį yra pradedami tokie tyrimai. Šiuo atveju pagrindo tirti tikrai yra pakankamai ir manau, kad tai turi būti daroma, bet tai yra Seimo pasirinkimo klausimas ir manau, kad jie patys puikiausiai priims visus sprendimus“, – kalbėjo G.Nausėda.

Lietuvos prezidentas taip pat paragino paviešinti informaciją, kuriems Seimo nariams yra uždrausta dirbti su slapta informacija.

„Turbūt neturėtume slėpti informacijos, kuriam Seimo nariui yra uždrausta dirbti su slapta informacija. O kodėl mes tai turėtume daryti?“, – kalbėjo prezidentas.

Seimas antradienį ėmėsi iniciatyvos atlikti tyrimą dėl parlamentarės I.Rozovos ryšių su Rusijos diplomatais ir informacija apie tai disponavusių politikų veiksmų.

Tai turi būti padaryta didžiausio atsakingumo lygiu, nes mes negalime sau leisti prabangos galimai turėti Seime nevisiškai lojalius valstybei asmenis, jeigu taip yra.

Už tai, kad Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui laikinosios komisijos teisėmis būtų pavesta atlikti parlamentinį tyrimą, antradienį po pateikimo balsavo 77 Seimo nariai, „prieš“ buvo keturi ir 12 susilaikė.

Klausimą toliau svarstys NSGK, o galutinai dėl tyrimo apsispręs Seimas. Tam dar reikės dviejų balsavimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius