-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 16

G.Nausėda ragina ES ignoruoti Baltarusijos paskelbtą S.Cichanouskajos tartautinę paiešką

Prezidentas Gitanas Nausėda ragina Europos Sąjungos šalis ignoruoti Baltarusijos paskelbtą tarptautinę buvusios kandidatės į prezidentus Sviatlanos Cichanouskajos tarptautinę paiešką.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Ilegitimus diktatorius įtraukia Baltarusijos opozicijos lyderę Cichanousjaką į tarptautinį ieškomų asmenų sąrašą. Tikiuosi, kad ES valstybės išliks vieningos ir ignoruos šį neteisėtą orderį. Cichanouskaja gali būti ieškoma Baltarusijoje, bet ES turėtų laikyti jai atvertas duris“, – savo „Twitter“ paskyroje penktadienį paskelbė G.Nausėda.

Penktadienį Baltarusijos tarnybos informavo, kad šalis paskelbė į Lietuvą pasitraukusios opozicijos lyderės Sviatlanos Cichanouskajos tarptautinę paiešką dėl jos dalyvavimo Koordinacinėje taryboje. Minskas teigia, kad tarybos veiksmais siekta „destabilizuoti socialinę ir politinę, ekonominę ir informacinę padėtį šalyje, pakenkti Baltarusijos Respublikos nacionaliniam saugumui“.

Po Rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų į Vilnių pasitraukusi S. Cichanouskaja laiko save rinkimų nugalėtoja. Ši 38 metų veikėja nusprendė balotiruotis į prezidento postą, kai jos vyras Siarhejus Cichanouskis, taip pat ketinęs mesti iššūkį A.Lukašenkai, buvo įkalintas.

Pastarosiomis savaitėmis Baltarusijos milicija sulaikė tūkstančius demonstrantų. Dėl liudininkų pranešimų apie milicijos smurtą ir sulaikytų asmenų kankinimą tarptautinė bendrija pasmerkė A.Lukašenkos režimą, kuriam Vakarai paskelbė sankcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius