Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 08 19

G.Nausėda: S.Cichanouskajai atliktas koronaviruso testas, ji jaučiasi gerai

Į Lietuvą iš Baltarusijos pasitraukusiai opozicijos kandidatei į Baltarusijos prezidentus Sviatlanai Cichanouskajai atliktas koronaviruso testas – jis neigiamas, sako Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.
Svetlana Tichanovskaja
Sviatlana Cichanouskaja / TASS nuotr.

Lietuvos vadovas teigia dukart kalbėjęs su S.Cichanouskaja telefonu ir sako, jog ji jaučiasi gerai, „prisiima atsakomybę kaip nacionalinė lyderė, kuri kels ir kvies keltis savo tautą“.

„Buvo atlikti testai ir tie testai yra neigiami, ji jaučiasi gerai, jos šeima ir ji pati jaučiasi saugiai. Kaip matote, ji pradėjo daryti pareiškimus, buria koordinavimo komitetą, kuris ir bus tas būdas, instrumentas pereiti prie dialogo Baltarusijos viduje“, – trečiadienį po nuotolinio susitikimo su Europos Sąjungos šalių vadovais žurnalistams sakė G.Nausėda.

„Aš manau, ji turės galimybių jau artimiausioje ateityje pasireikšti ir daugiau pasirodyti visuomenėje kaip savo tautos lyderė, jai bus Lietuvoje sudarytos visos galimybės tai daryti, atsižvelgiant į visus saugumo reikalavimus“, – tikino prezidentas.

Nuo rugpjūčio 9-ąją įvykusių Baltarusijos prezidento rinkimų, kuriuos opozicija ir Vakarų vyriausybės laiko suklastotais, šalį krečia beprecedenčio masto protestai. Oficialūs rezultatai rodo, kad rinkimus laimėjo nuo 1994 metų šaliai vadovaujantis A.Lukašenka, surinkęs 80,1 proc. balsų, bet opozicija teigia, kad tikroji nugalėtoja yra S.Cichanouskaja, anot rinkimų komisijos, gavusi kiek daugiau nei 10 proc. balsų.

Ji po rinkimų pasitraukė į Lietuvą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius