Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 30

G.Nausėda sako, kad migrantų gyvenimo sąlygos yra tokios, kokias leidžia galimybės

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad migrantų gyvenimo sąlygos Lietuvoje yra tokios, kokias leidžia šalies galimybės.
Migrantų gyvenimas Vydeniuose
Migrantų gyvenimas Vydeniuose / Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr.

„Tokios yra Lietuvos galimybės, Lietuva yra nedidelė valstybė, kuriai 4 tūkst. migrantų yra jau nemažas skaičius, skaičiuojant santykinai“, – žurnalistams Pabradėje pirmadienį sakė prezidentas.

Pasak jo, per Baltarusiją į Europos Sąjungą keliaujantys žmonės yra suklaidinti, todėl realybė ir jų lūkesčiai kardinaliai išsiskiria.

„Gyvenimo sąlygos migrantų, na, ką gi, turbūt visada žmonės norėtų daugiau. Ir ypač tada, kai žmonės pačioje pradžioje yra suklaidinti, jiems yra pripasakota pasakų, kad labai paprasta yra kirsti Lietuvos ir Baltarusijos sieną ir po to keliauti toliau netrukdomiems į galutines šalis“, – kalbėjo Lietuvos vadovas.

„Bet juk taip nėra, mes tą mėginame visais kanalais transliuoti, kad sąlygos yra kitokios, nei jiems nupaišo nelegalų verslą vykdantys verslininkai“, – pridūrė jis.

G.Nausėda taip pat teigė, kad Lietuva gerbia „universalias žmogaus teises“, tačiau šiuo metu galioja ir specialus sienos kirtimo reguliavimas.

„Prašome, kad žmonės, kurie kreipiasi prieglobsčio, padarytų tai tinkamose vietose. Jei tai padaroma tinkamose vietose, nagrinėjamos paraiškos ir priimami sprendimai. Tačiau mes negalime toleruoti akivaizdžiai nelegalaus sienos kirtimo faktų, dėl to naudojame šitą apgręžimo politiką šiuo metu“, – kalbėjo prezidentas.

Į Lietuvą šiemet neteisėtai pateko 4,1 tūkst. migrantų. Vilnius kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija. Dėl jos šalyje paskelbta ekstremali situacija.

Taip pat priimtas sprendimas apgręžti neteisėtai sieną bandančius kirsti asmenis, tai gerokai sumažino plūstančiųjų srautus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius