Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 04 /15:09

G.Kirkilas apie G.Nausėdos ketinimą vetuoti rentų įteisinimą: būna, kad ir veto atmetami

Išrinktasis prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad vetuotų Seimo narių bandymą įteisinti rentas parlamentarams. Tačiau rentų įteisinimo siekiančios Lietuvos socialdemokratų darbo partijos (LSDDP) pirmininkas Gediminas Kirkilas sakė, kad būna ir taip, kad prezidento veto atmetami, tačiau jis vylėsi, kad šiuo klausimu pavyks susitarti. Anot jo, rentos skiriamos ir buvusiems europarlamentarams.
Seime - Darbo kodekso pataisų priėmimas
Seimas / Valdo Kopūsto / 15min nuotr.

„Rentoms neišrinktiems Seimo nariams nepritariu, ir jeigu toks įstatymo projektas ateitų į Prezidentūrą, jis būtų vetuotas“, – žurnalistams antradienį sakė G.Nausėda.

Gedimino Kirkilo vadovaujami „socialdarbiečiai“ praeitą savaitę pranešė, kad su kitomis frakcijomis tarsis dėl galimybės įteisinti rentas.

Antradienį G.Kirkilas sakė, kad paaiškins prezidentui, dėl ko LSDDP tą daro.

„Europos Parlamentas, kaip žinote, taip pat turi rentas. Ir labai dideles. Tik dėl to ten toks veržimasis į tą Europos Parlamentą. Ne tik Europos Parlamentas, bet ir daugelis Europos Sąjungos valstybių“, – kodėl norėtų tai įteisinti Lietuvoje, žurnalistams aiškino G.Kirkilas.

Jo teigimu, registruoti šio projekto nereikia, nes jam po svarstymo pritarta dar 2007 metais – liko jį tik priimti.

„Socialdarbiečių“ lyderis sakė, kad antradienį įvykusiame susitikime su G.Nausėda šis klausimas nebuvo aptartas.

„Jeigu bus tam klausimui dauguma, tai priimsim, – paklaustas, ar verta siūlyti įstatymo projektą, kuri prezidentas nusiteikęs vetuoti, sakė G.Kirkilas. – Prezidentas, matyt, spręs iš to, kiek už jį balsavo. Aš taip galvoju (...) Mes priimsime įstatymą, prezidentas spręs. Visaip būna. Būna ir kad vetuojami įstatymai, būna, kad ir veto atmetama. Bet šiuo atveju, aš manau, kad susitarsime.“

Naujienų portalas delfi.lt skelbė, kad svarstoma vieną kadenciją dirbusiam Seimo nariui mokėti 30 procentų atlyginimo siekiančią rentą, dvi Seimo kadencijas – 40 proc., o tris ir daugiau – 50 proc.

Panaši iniciatyva svarstyta ir 2007 metais, bet kilus kritikos bangai Seimo nariai rentų neįteisino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius