-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 06

G.Nausėda su teisės ekspertais aptarė biudžeto, dvigubos pilietybės klausimus

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį su teisės ekspertais diskutavo apie iššūkius, kylančius užtikrinant teisinės valstybės principus, aptartos biudžeto formavimo, dvigubos pilietybės temos.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pasak Prezidentūros, per susitikimą dėmesys skirtas valstybės biudžeto formavimo temai, diskutuota apie konstitucinį dvigubos pilietybės draudimą, aptarti teismų sistemos skaidrumo ir atvirumo užtikrinimo aspektai.

Diskusijoje kalbėta ir apie konstitucinį atsakingo valdymo principo taikymą, visuomenės pasitikėjimą teismų sistema ir žmogaus teisių apsaugą.

Šalies vadovas išklausė teisės ekspertų nuomonę apie visuomenės kaitos lemiamą žmogaus teisių turinio raidą ir galimus naujus iššūkius, susijusius su žmogaus orumo užtikrinimu.

„Diskusijos „Nūdienos iššūkiai Lietuvai kaip teisinei valstybei“ metu prezidentas pabrėžė, kad būtent Konstitucija yra gerovės valstybės – valstybės, kurioje užtikrinama atvira, teisinga, darni pilietinė visuomenė ir teisės viršenybė, – pamatas“, – teigiama Prezidentūros pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius