Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 05 31

G.Nausėda sveikina pradedamą masinę vakcinaciją, prašo dėmesio senjorams

Prezidentas Gitanas Nausėda sveikina pirmadienį pradedamą masinę vakcinaciją nuo COVID-19, tačiau pasigenda didesnio dėmesio kviečiant skiepams senjorus.
Gitanas Nausėda Europos Vadovų Taryboje
Gitanas Nausėda / Prezidento kanceliarijos/Roberto Dačkaus nuotr.

„Masinė vakcinacija – gerai, kad ji prasideda, ji tikrai yra svarbus mūsų skiepijimosi programos elementas, etapas, bet man pats svarbiausias dalykas yra tai, kad mes pasiektumėme tų tikslų, kuriuos buvome užsibrėžę, nes turime visas prielaidas jų pasiekti, ypatingai iš vakcinų tiekimo pusės žvelgiant“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė G.Nausėda.

Jis sako, kad procesas vyksta ne taip sklandžiai, kaip norėtųsi, ypač dėl senjorų skiepijimo.

„Pasakyti, kad procesas vyksta idealiai, negaliu, bet tikrai nesame tarp atsiliekančių ES kontekste, procesas vyksta – kad ir girgždėdamas, kad ir su tam tikrais atšokimais, bet, vis dėlto, pakankamai sėkmingai, ir mūsų laivas plaukia link to tikslo, kurį minėjau. Taip, ypatingai senjorų skiepijimo srityje galime padaryti daugiau – tiek asmeniškai aiškindami, įtikinėdami, kitą kartą – ne tiek įtikinėdami, bet paprasčiausiai nuoširdžiai kalbėdamiesi su žmonėmis galime pasiekti gerokai daugiau, negu mėgindami sukelti tam tikrą spaudimą ar raginimą“, – kalbėjo prezidentas.

Lietuvoje pirmadienį pradėta masinė gyventojų vakcinacija nuo koronaviruso – skiepytis gali visi vyresni nei 16 metų gyventojai. 16-mečiai gali skiepytis tik „Pfizer“ vakcina, žmonės nuo 18 metų – ir kitų gamintojų vakcinomis.

Statistikos departamento duomenimis, šalyje nuo COVID-19 pirma vakcinos doze paskiepyti 1 mln. 11 tūkst. 343 asmenys, abiem – 574 tūkst. 25. Bent viena doze yra paskiepyti 36,2 proc. gyventojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius