Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 09 05

G.Nausėdai švietimo, mokslo ir kultūros klausimais greičiausiai patarinės Š.Radvilavičius

Prezidentas Gitanas Nausėda ne kartą yra sakęs, kad Švietimo, mokslo ir kultūros grupės vadovas bus itin svarbus jo komandos narys. Tačiau kol kas būtent ši grupė yra vienintelė likusi be vadovo. 15min žiniomis, greičiausiai šiai grupei vadovaus Šiaurės ministrų tarybos biuro Lietuvoje direktorės pavaduotojas Šarūnas Radvilavičius.
Šarūnas Radvilavičius
Šarūnas Radvilavičius

„Švietimo, mokslo ir kultūros grupės vadovas dar nėra paskirtas, planuojama, kad tai bus padaryta rugsėjo pabaigoje. Šarūnas Radvilavičius yra vienas iš kandidatų į šią poziciją“, – 15min nurodė G.Nausėdos atstovas spaudai Antanas Bubnelis.

Pats Š.Radvilavičius pripažino, kad yra sulaukęs siūlymo užimti vyriausiojo G.Nausėdos patarėjo pareigas, tačiau dar nežino, ar bus pasirinktas.

„Dar kol kas negaliu komentuoti. Vyksta pokalbiai, bet siūlyčiau kreiptis į Prezidentūros informacijos skyrių ir ten gausite tikslią informaciją“, – sakė jis.

Š.Radvilavičius šiuo metu yra Šiaurės ministrų tarybos biuro Lietuvoje direktorės pavaduotojas, anksčiau yra dėstytojavęs, patarinėjo Lietuvos savivaldybių asociacijai.

Jis yra įgijęs istoriko bakalauro laipsnį VU, filosofijos magistro laipsnį Oslo universitete ir viešojo administravimo magistrą baigęs MRU.

Š.Radvilavičiui – 47 metai. Jis moka lietuvių, anglų, rusų ir norvegų kalbas.

Anksčiau buvo kalbama, kad G.Nausėdai švietimo, mokslo ir kultūros klausimais patarinės Dianos Nausėdienės vakarinės inauguracijos ceremonijos suknelės bendraautorė, tekstilininkė, Vilniaus dailės akademijos (VDA) dėstytoja, buvusi šios akademijos studijų prorektorė Eglė Ganda Bogdanienė.

Tačiau prezidentas tikino, kad šios grupės vadovą renkasi labai atsakingai – turi penkis kandidatus, o E.G.Bogdanienė buvusi tik viena iš jų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius